Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kuppet pressekonferansen og sprutet ned sjefen med champagne: - Søkkvåt

Paul Pogba og Benjamin Mendy sto i spissen for stuntet.

STJAL SHOWET: De franske spillerne, med Paul Pogba og Benjamin Mendy i spissen, sang, danset og dynket manager Didier Deschamps med champagne under managerens pressekonferanse. Video: Andy Scott, AFP Sport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Frankrike - Kroatia 4-2 (2-1)

MOSKVA/OSLO (Dagbladet): Etter den knusende 4-2-seieren over Kroatia, søndag kveld, ventet som vanlig en pressekonferanse for både Frankrike og Kroatia.

Ikke overraskende var det god stemning blant de franske spillerne og støtteapparatet deres etter VM-gullet.

Så god stemning var det i laget, at Dagbladets reporter på stedet kunne melde at de franske spillerne «kuppet» sin egen pressekonferanse da Didier Deschamps fortalte om veien til nasjonens andre VM-gull i historien.

KASTET I LUFTA: Etter seieren kastet de franske spillerne manager Didier Deschamps i lufta. Foto: REUTERS/Carl Recine
KASTET I LUFTA: Etter seieren kastet de franske spillerne manager Didier Deschamps i lufta. Foto: REUTERS/Carl Recine Vis mer

Spillerne sang, danset og sprutet champagne over manageren sin - og enkelte fra pressekorpset.

- Franske spillere, ledet av Pogba og Mendy, kuppet akkurat pressekonferansen med Deschamps, sprutet ham ned (og oss på de første radene) med champagne og danset på bordet. Jeg er søkkvåt, men ikke i nærheten av så våt som Deschamps, skriver den britiske journalisten Oliver Kay på Twitter.

- Unge og litt gale

Olivier Giroud ble intervjuet av TF1 etter kampen, der han fortalte om stemninga i garderoben.

- Det er full fest der inne. President Emmanuel Macron er der, Vladimir Putin er der og Kroatias president kom også inn for å gratulere. Jeg vil tilbake til lagkameratene mine, men de sendte meg ut for å intervjues, sier Giroud.

Manager Deschamps var i svært godt humør da pressekonferansen kom i gang igjen.

Saken fortsetter under lenka:

- De er unge og litt gale, sa Deschamps.

Han fortalte at han var stolt av jobben spillerne hans har gjort gjennom mesterskapet.

- Jeg hadde en veldig ung gruppe, og for 14 av dem var VM en oppdagelsesreise, en ny opplevelse. Men kvaliteten var der. Det jeg er mest stolt av er at vi hele tiden hadde rett innstilling. Jeg gjentok hele tiden «Gi aldri opp, gi aldri opp», og spillerne lyttet. En av dem (Kylian Mbappé) er blitt verdensmester som 19-åring.

Knuste Kroatia

Frankrike tok ledelsen etter 18 minutter da Mario Mandzukic stanget ballen i eget mål. Antoine Griezmann fyrte av et knallhardt innlegg på frispark like utenfor 16-meteren, og den eneste som fikk tak i ballen var altså Mandzukic.

Likevel tok det bare ti minutter før Kroatia fikk sin utlikning, da Ivan Perisic kriget ballen i mål etter mye klabb og babb i feltet.

Det så ut som at de to lagene kunne ta seg en velfortjent hvil på stillinga 1-1, men da den kroatiske målscoreren Perisic handset kom videodømmingteknologien inn i bildet igjen.

Etter mye om og men bestemte dommer Néstor Pitana seg - Frankrike skulle få straffe for forseelsen.

Antoine Griezmann var iskald fra straffemerket og sørget for 2-1 til pause.

Da Paul Pogba og Kylian Mbappé scoret hvert sitt mål klarte ikke Kroatia å slå tilbake. Mario Mandzukic reduserte til 4-2 med 20 minutter igjen, men det ble ikke flere mål i kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!