VIL ARRESTERE TIDLIGERE LANDSLAGSKAPTEIN: Hakan Sukur etterlyses av tyrkiske styresmakter. Foto: Scanpix
VIL ARRESTERE TIDLIGERE LANDSLAGSKAPTEIN: Hakan Sukur etterlyses av tyrkiske styresmakter. Foto: ScanpixVis mer

Kuppforsøket: Tyrkia vil arrestere tidligere landslagskaptein

Tyrkia har utstedt arrestordre på landets fotballegende Hakan Sükür etter kuppforsøket i landet.

Etter det mislykkede kuppforsøket i juli, hvor kuppmakerne prøvde å velte den sittende regjeringen med president Recep Tayyip Erdogan i spissen, er flere tusen blitt pågrepet.

Nå melder nyhetsbyrået AFP at Tyrkia har utstedt arrestordre på den tidligere landslagsstjernen Hakan Sükür. Han er anklaget av påtalemyndigheten for å være medlem av den USA-baserte organisasjonen som ledes av predikanten Fethullah Gülen. Gülen anklages for å stå bak kuppet, men har benektet at den påståtte organisasjonen hans eksisterer.

Ifølge AFP er det også utstedt arrestordre på Selmet Sukur, Hakan Sukurs far. Rapportene sier at ingen av de to ble funnet i deres hjem i Tyrkia. Sukur og hans familie skal ha forlatt Tyrkia i fjor og befinner seg visstnok i USA.

Den tidligere angrepsspilleren, som scoret 57 mål på 112 seniorlandskamper for Tyrkia, har etter at han la opp i 2008 vært politisk aktiv.

44-åringen, som har spilt for både Galatasaray, Inter og Blackburn, er en uavhengig politiker etter å ha trukket seg fra rettferdighets- og utviklingspartiet i 2013.

Sükür var en av stjernene da Tyrkia endte på tredjeplass i VM i 2002 og ble en legende i hjemlandet. Karrieren hans strakte seg fra 1987 til 2007 og han ble historisk da han scoret etter kun 11 sekunder i VM-oppgjøret mot Sør-Korea. Scoringen er den dag i dag tidenes raskeste i VM-historien. (©NTB)