Kurert for feighet

Andrine Flemmen var tidligere kjent for å tråkke til når det virkelig gjaldt. I år har det vært motsatt: Dårlige 2. omganger og feig kjøring. Nå mener trener Erik Skaslien han har klart å vekke villdyret til live med hardtrening i Norges bratteste heng.

- Jeg har kjørt bra på trening, men i konkurranser har jeg ikke vært flink nok til å kjøre på grensa, sier Andrine Flemmen til Dagbladet. I jula har sølvmedaljevinneren fra VM i Vail imidlertid vært nødt til å satse maksimalt. Trener Erik Skaslien la nemlig opp til et treningsopplegg hvor hun ikke hadde noe valg.

Gammel formel

- Det er riktig at Andrine ikke har vært tøff i nok denne vinteren. Derfor måtte vi finne fram til en formel som tidligere har vært vellykket, sier Skaslien.

Formelen var intensiv storslalåmtrening i de bratte hengene på Oppdal.

- Hovden-løypa er så bratt at det ikke nytter å kjøre halvveis. Hun har vært nødt til å yte 100 prosent innsats hele veien, sier Skaslien.

Storslalåmtreneren tror vi allerede i romjulas verdenscup i Lienz, Østerrike vil se resultater av hardtreningen.

- Andrine er på rett vei. Jeg ser klare forbedringer i kjøringen hennes og er sikker på at hun vil ta nye topplasseringer, sier Skaslien.

Bursdag i bakken

Selv håper Andrine Flemmen å gi seg selv den perfekte bursdagspresangen til 25-årsdagen på onsdag.

- Med 4. plassen i åpningsrennet viste jeg at jeg fortsatt kan. Nå må jeg bare bli enda tøffere og våge enda litt mer, sier Molde-jenta som kjører sitt første av to romjulsrenn i morgen.

STRAFFETRENING: Trener Erik Skaslien har sendt Andrine Flemmen i hardtrening i bratthenget på Oppdal i jula.