Kurs mot Europa

Columbus-president Doug MacLean regner med at Espen Knutsen forsvinner til enten Djurgården eller Lugano.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Djurgården skal ifølge Aftonbladet være beredt til å betale nærmere 11 millioner kroner for å sikre seg Shampo i tre år. LOS ANGELES (Dagbladet): Da Dagbladet snakket med Shampo rundt midnatt i går, visste han ikke hva som ville skje.

- Jeg vet ikke om det blir farmerlaget eller Europa ennå. Jeg har ikke fått tak i agenten min i dag, sier Espen, som ble oppringt av presidenten i Djurgården tidligere på kvelden.

- Det er flere klubber i Sverige og Sveits som er aktuelle, sier 31-åringen uten å gå i detalj.

Shampo møtte ikke opp på treninga i Columbus i går. Og sjøl om han frykter farmerlagsspill i Syracuse, peker mye mot en videre karriere i Europa. Konkurstruede Pittsburgh Penguins er trolig ute av bildet.

Venter på bud

Columbus Dispatch-reporter Aaron Portzline snakket med mannen som bestemmer - Columbus-president Doug MacLean - etter gårsdagens trening.

- Ikke noe er avgjort, men jeg fikk et klart inntrykk av at MacLean trodde Espen kom til å forsvinne til Djurgården eller Lugano, sier Portzline til Dagbladet.

Det betyr at MacLean er forberedt på å kjøpe ut Espen av kontrakten med et sjenerøst tilbud, minst tre-fire millioner kroner.

- Jeg håper det skjer. Er budet for dårlig, reiser jeg til Syracuse og spiller der ut sesongen med full lønn, sier Espen.

Økonomisk sikret

Shampos agent har ennå ikke avsluttet forhandlingene med MacLean.

- Vi venter på å sende ham enten til en klubb i Europa eller Syracuse. Det blir seinest avgjort fredag, bekreftet Columbus' pressesjef Todd Sharrock overfor Dagbladet seint i går kveld.

Sjøl om Espens NHL-karriere er over, reiser han ikke tomhendt fra Nord-Amerika. I kofferten har han nemlig med seg mellom 35 og 40 millioner kroner, avhengig av hvor mye han blir kjøpt ut for i årets kontrakt. Shampo er allerede slettet fra NHL Players' Associations database.

FLYTTER: Espen Knutsen, kona Hanne og sønnen Emil forlater Columbus etter tre og et halvt år i Ohio. Shampos neste arbeidsgiver befinner seg enten i Stockholm, Lugano eller Syracuse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer