- Kurt har lovet å komme på festmiddagen i Paris

Lagkameratene savner Arvesen allerede.

DYPT SAVNET: Sammenlagtkandidat Andy Schleck (til venstre) sier Kurt Asle Arvesen er en svært viktig mann for Saxo Bank. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
DYPT SAVNET: Sammenlagtkandidat Andy Schleck (til venstre) sier Kurt Asle Arvesen er en svært viktig mann for Saxo Bank. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .Vis mer

VATAN (Dagbladet.no): Lagkameratene til Kurt Asle Arvesen i Saxo Bank startet i dag på den 192 kilometer lange etappen fra Vatan til Saint-Fargeau uten nordmannen.

Det er ikke en spesielt gunstig situasjon, for Arvesen er en viktig mann for det danske laget.

- Det er egentlig et for stort tap. Han var en av lagkapteinene. Han tok avgjørelser ute på veien, men han har lovet oss å komme tilbake til festmiddagen i Paris. Vi kan ikke gjøre noe med dette nå, så vi må holde fokus og sykle på videre, sier sammenlagtkandidat Andy Schleck til Dagbladet.

Arvesen pådro seg et brudd i kragebeinet under gårsdagens etappe og er på vei hjem til Norge. Han satser på å bli operert i Molde i morgen og håper han vil være tilbake på sykkelen om en måneds tid.

- Kurt har en nøkkelrolle i laget vårt. Han er slik en flott fyr å ha på laget, og vi kommer virkelig til å savne ham. I tillegg kommer dette til å doble arbeidsmengden min, siden vi ikke har noen erstattere for Kurt i laget. Det siste man ønsker er å trekke seg fra Tour de France, men når man er midt oppe i det, innser man ikke fakta. Man er i en slags fornektelsestilstand, sier Stuart O'Grady til Dagbladet.