Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kurt-kompis til topps i Milano-San Remo

Cancellara holdt unna for forfølgerne.

(Dagbladet.no): CSCs super-sveitser Fabian Cancellara fulgte opp seieren i Tirreno-Adriatico på mest mulig overbevisende vis da han lørdag gikk helt til topps i det som vanligvis er sprinternes domene; Milan-San Remo.

Kurt Asle Arvesens lagkamerat gikk til angrep på konkurrentene døryt tre kilometer før mål, og holdt forfølgerne på armlengdes avstand hele veien frem til målstreken etter 298 kilometers slit.

Dermed kopierte Cancellara Giorgio Furlans bedrift fra 1994, ved å gå til topps i de to italienske storløpene samme uke.

Italienske Filippo Pozzato fra Liquigas kom nærmest Cancellara da han spurtslo belgiske Philippe Gilbert fra Francaise de Jeux i kampen om andreplassen. 

- Vi er veldig, veldig godt fornøyd med løpet. Det gikk akkurat som vi hadde planlagt på taktikkmøtet. Fabian gjorde en god jobb, sa Arvesen til NTB.

To blant de ti

Men det var ikke bare sveitseren som gjorde en god jobb. Kurt Asle Arvesen var med hele veien, og etter å ha jobbet lagkapteinen opp i feltet sikret han seg niendeplassen i en spurt med tetgruppen, to sekunder bak vinneren.

Der befant også Thor Hushovd seg, men Grimstad-gutten klarte bare å karre seg til en åttendeplass.

TRIUMFATOR: Fabian Cancellara rykket tre kilometer før mål og fikk den nødvendige luken til hovedfeltet. Foto: AFP/Scanpix
TRIUMFATOR: Fabian Cancellara rykket tre kilometer før mål og fikk den nødvendige luken til hovedfeltet. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Det gikk ikke helt som jeg hadde håpet i dag. Jeg satt bare med løpet gjennom, og rotet det til i spurten. Jeg hadde håpet på pallplass da jeg kom med i spurten. Men jeg havnet for langt frampå, og det var det, sa han til NTB etter målgang i San Remo.

Credit Agricole-kapteinen sendte samtidig en hilsen til landsmannen Arvesen og hans lag CSC.

- De gjorde en veldig god jobb i dag, og Cancellara viser at han er i knallform, sa Thor Hushovd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media