Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kurtovic ble slått ned: - Jeg husker ikke mer. Herregud!

Storspilte mot Kasakhstan.

Norge - Kasakhstan 40-19

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Amanda Kurtovic (24) var en av Norges store profiler da Kasakhstan ble nedsablet i håndball-VM tirsdag kveld.

Men også 24-åringen fikk gjennomgå med flere stygge taklinger.

- Ja, de henger ikke med på tempoet. Da ser det styggere ut enn det er. Det er neppe vondt ment og hun ene sa unnskyld til meg etter kampen. De henger etter i skulderen, da blir jeg irritert, sier Kurtovic til Dagbladet.

Rutine I annen omgang ble Larvik-spilleren tatt stygt flere ganger. Først hang en Kasakhstan-spiller i skuldra til kantspilleren idet hun tok sats. Kurtovic ble liggende på parketten og holdt seg til skuldra. Det vekket vonde minner for spilleren som har mistet 2,5 år med skulderskade.

- Spesielt med den skadehistorikken jeg har, da blir jeg veldig redd med en gang. Jeg har blitt litt mer rutinert med åra. Kjenner jeg at noen henger i skuldra, så fyrer jeg ikke av med en gang. Jeg holder igjen og det var lurt i dag, sier Kurtovic.

En komisk og noe brutal situasjon oppsto rett etter pause. Kurtovic fikk en strak arm rett i ansiktet og smalt i gulvet. Den kasakhstanske synderen Valeriya Karavayeva gikk rett av banen - uten å få noen utvisning av dommerne. Dommerne måtte vinke spilleren inn på banen igjen før hun fikk det røde kortet.

- Ned for telling Etter kampen måtte Kurtovic flire av situasjonen.

- Jeg husker bare at jeg fikk en knyttneve i hodet og gikk ned for telling. Jeg husker ikke mer. Herregud! Det er jo sånn som skjer og det var bra hun skjønte at hun skulle gå av banen, sier Kurtovic og ler.

Larvik-profilen satte inn fem scoringer bak en sjanseløs kasakhstansk målvakt.

- Vi lykkes framover og Kasakhstan henger ikke med. Det løsner litt for meg og det er deilig å score litt. Vi kommer seint i gang, men jeg føler vi spiller bra håndball og løper ifra de, sier høyrekanten.

Norges neste VM-kamp er mot Romania torsdag. I morgen er det hviledag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media