Kurtovic kastet gipsen - har ikke gitt opp EM

- Tommelen føles bra.

DRØMMER OM EM: Amanda Kurtovic har kastet gipsen på venstre tommel, og håper å bli frisk og god nok i tide til å rekke håndball-EM i desember. Foto: Roy Wahlstrøm
DRØMMER OM EM: Amanda Kurtovic har kastet gipsen på venstre tommel, og håper å bli frisk og god nok i tide til å rekke håndball-EM i desember. Foto: Roy WahlstrømVis mer

(Dagbladet): Amanda Kurtovic (23) er verdensmester med Norge fra 2011 og har OL-gull fra 2012. Men etter London-lekene har 23-åringen tilbragt det meste av tiden på skadelista.

Siden har hun også byttet ut Viborg i Danmark med eliteserielaget Oppsal i Oslo. Da hun endelig var klar igjen etter en skulderoperasjon og opptrening, så fikk hun tommelen ut av ledd i sin første seriekamp for sitt nye lag - borte mot Byåsen 14. september.

For to dager siden kastet hun gipsen, og i går var hun forsiktig med på deler av Oppsal-treningen.

- EM i bakhodet I kveld sitter hun på benken når Oppsal tar i mot Storhamar, men trolig drøyer det til NM-semifinalen mot Halden 5. november før trener Arne Senstad tør sende henne utpå i kamp.

Da er det seks dager til landslagssjef Thorir Hergeirsson ut den norske troppen til håndball-EM i Ungarn i desember...

Amanda Kurtovic har likevel ikke gitt opp drømmen om å rekke det mesterskapet.

- Det første jeg tenker på er å bli klar for Oppsal, men det er klart jeg har EM i bakhodet. Det ville vært en stor drøm å få spille et mesterskap igjen, men jeg må bevise at jeg fortjener en plass, sier Amanda Kurtovic til Dagbladet.

Får ekstra tid? Thorir Hergeirsson har overfor Dagbladet sagt at han har et mål om å ta ut alle 16 jentene i EM-toppen på uttaket den 11.11, klokka 11. Med mindre det er en spiller eller to han er villig til å gi litt ekstra tid på å bevise at fortjener en EM-plass.

Det skal mye til om én kamp vil være nok til at Kurtovic seiler rett inn i EM-troppen.

Om Hergeirsson og landslagets øvrige ledelse er villige til å gi henne seriekampene mot Vipers Kristiansand  (16. november) og Nordstrand (19. november) til å overbevis om at hun er både frisk nok og god nok, så vil han sitte med klarere svar.

I tillegg vil han ha mulighet til å se henne i landskamper i firenasjonersturneringen i Larvik og Oslo i slutten av november.

- Tommelen føles bra Kurtovic mener selv at tommelen føles «overraskende bra» etter at hun tok av gipsen.

- Det er selvfølgelig litt ekkelt og stivt, nå rett etter at gipsen er fjernet, men samtidig føles tommelen bra. Jeg trodde det ville føles verre, og jeg har allerede vært gjennom et par kasteøkter.

- Så selv om jeg ennå har et stykke igjen, så tar jeg steg for steg. Nå kan det bare gå én vei, og jeg satser på at jeg er ferdig med uflaksen, sier Amanda Kurtovic til Dagbladet.

- I bra form Hun har slett ikke ligget på latsida under den siste skadeperioden.

- Det nytter ikke å sitte og synes synd på seg selv, det har man ikke tid til. Jeg har aldri vært i bedre form enn hva jeg var da jeg kom til Oppsal, og jeg har vedlikeholdt formen med å trene mye fysisk.

Hun er altså både verdens- og olympisk mester fra før.

EM er det eneste hun mangler i gullsamlingen.