TAP: 
Håndballspiller Amanda Kurtovic og Oppsal gikk på et meget overraskende tap mot Nordstrand i eliteserien. 
Foto: Roy Wahlstrøm / Dagbladet
TAP: Håndballspiller Amanda Kurtovic og Oppsal gikk på et meget overraskende tap mot Nordstrand i eliteserien. Foto: Roy Wahlstrøm / DagbladetVis mer

Kurtovic og Oppsal med overraskende tap

Mot Nordstrand.

Nordstrands håndballkvinner hadde bare vunnet én eliteseriekamp inntil onsdagens runde. Da slo de til med 31-19 over serietreer Oppsal på bortebane.

Den første seieren kom i forrige runde, og Nordstrand står nå med to strake seirer. Borte mot Oppsal var laget levnet liten sjanse, men bunnlaget overrasket.

En periode midt i første omgang la grunnlaget for seieren. Nordstrand gikk fra 5-5 til 11-5-ledelse på åtte minutter. Til pause sto det 18-9.

Oppsal kom aldri i nærheten av å tukte gjestene og lå på det meste under med 14 mål. Både Jenny Græsholt og Henriette Svenningsen scoret ni ganger hver for Nordstrand, mens begge keeperne hadde redningsprosent på over 50.

- Nå tror jeg vi har fått selvtillit tilbake i gruppen. Nå må vi bygge på det vi har vist i de to siste seriekampene, gjøre få feil og gjøre hverandre gode, sa målvakt Ine Karlsen Stangvik til TV 2.

Suverene Larvik Mens Nordstrand tok seg over nedrykksstreken, tapte Oppsal heng på Larvik og Glassverket. Serieleder Larvik vant for tiende gang på rad med 39-31 over Byåsen borte.

Stabæk er sist i eliteserien med to poeng. Onsdag ble det 25-29-tap mot Storhamar på hjemmebane. I den siste kampen vant Tertnes 24-18 over nyopprykkede Halden.

Tett i herreligaen I herrenes eliteserie er det jevnt i toppen. ØIF Arendal og Elverum har begge 16 poeng fra 10 kamper. Arendal slo Stord 26-23 på bortebane onsdag, mens Elverum vant 32-24 da de tok imot Nøtterøy.

Haslum knuste Bodø 32-18 i toppkampen i Nordland. Dermed tok de seg forbi vertene på tabellen på grunn av bedre målforskjell. Begge lagene har 14 poeng.

(NTB)