VIL VEKK: Amanda Kurtovic er ikke interessert i å bli værende i Larvik etter denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VIL VEKK: Amanda Kurtovic er ikke interessert i å bli værende i Larvik etter denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Kurtovic stikker fra Larvik

Vil ikke skrive ny kontrakt.

(Dagbladet): Larviks Amanda Kurtovic fikk sitt store gjennombrudd i håndball-VM i Brasil i desember.

I dag melder klubben på sin hjemmeside at den hardtskytende 20-åringen spiller et annet sted neste sesong.

Kurtovic ønsker ikke å skrive ny kontrakt med Norges suverent beste klubb på kvinnesiden, uten at det gis noen begrunnelse på Larviks hjemmeside.

- Vi vet ikke, du må nesten spørre henne. Faktum er at hun ikke spiller hos oss neste sesong, sier trener Ole Gustav Gjekstad til Dagbladet.

- Stusser dere over avgjørelsen?

- Nei, det får være opp til hver enkelt. Vi klarer oss fint vi, og håper at Amanda gjør et fornuftig valg, hva det enn er.

- Men dere regner med at hun går utenlands?

- Ja, hvis ikke blir vi veldig overrasket. Det finnes ikke andre valg i Norge som kan sikre utviklingen hennes på samme måte som i Larvik. Det måtte eventuelt vært et studievalg som skulle rettferdiggjøre det, sier Gjekstad.

Høyrekanten skrev under for Larvik 2010-11-sesongen, men tøff konkurranse om plassene gjorde at hun ønsket seg vekk nesten umiddelbart, og hun ble lånt ut til Byåsen de første månedene.

Etter nyttår returnerte hun likevel til vestfoldbyen, der hun har holdt til det siste året.