SKADET: Amanda Kurtovic fikk en stygg smell i kneet søndag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
SKADET: Amanda Kurtovic fikk en stygg smell i kneet søndag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BildbyrånVis mer

Amanda Kurtovics skade

Kurtovic ute i lang tid

Rammet av korsbåndskade.

FORNEBU (Dagbladet): Amanda Kurtovic har vært gjennom undersøkelser av kneet mandag. Det viser seg at hun har korsbåndskade, og vil være ute i lang tid. Landslagssjef Thorir Hergeirsson forbereder seg nå på et mesterskap uten henne.

Lagvenninnene var synlig rystet etter at Amanda Kurtovic fikk en stygg smell i kneet da Norge slo Frankrike søndag kveld.

27-åringen var mandag gjennom undersøkelser for å kartlegge skaden.

Undersøkelsene viser at Kurtovic mister EM. Hun er erstattes av Silje Waade fra Vipers Kristiansand.

I tillegg er kaptein Stine Bredal Oftedal, Katrine Lunde og Thea Mørk et par usikkerhetsmomenter. Førstnevnte har slitt med hamstringen, men sier hun er klar. Også Mørk skal undersøke hamstringen nærmere før avreise. Katrine Lunde tråkket over søndag.

- Det er kjipt for dem det gjelder. Man vet liksom ikke omfanget av noen av dem, selv om det spekuleres litt rundt det. Men vi får vente på svarene og ta det derfra, sier Emilie Hegh Arntzen til Dagbladet.

TØFT: Emilie Hegh Arntzen er Kurtovics romvenninne på tur. Nå får ikke lagvenninna bli med til Frankrike. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
TØFT: Emilie Hegh Arntzen er Kurtovics romvenninne på tur. Nå får ikke lagvenninna bli med til Frankrike. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer

Mister romvenninna

Bakspilleren fortsetter:

- Det er alltid synd om noen ikke kan være med, men da må vi spille for dem, sier Arntzen.

Vipers-spilleren skulle etter planen dele rom med Kurtovic i Frankrike de kommende ukene.

- Det blir selvfølgelig kjedelig å dra uten henne. Det er hun det er kjipt for, jeg skal alltids klare meg, sier Arntzen.

Marta Tomac var blant dem som reagerte sterkt da Kurtovic ble skadet søndag kveld. Tomac gjorde comeback tidligere i år etter en lang rehabilitering etter en korsbåndsskade.

ERFARING: Marta Tomac har selv slitt med kneet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ERFARING: Marta Tomac har selv slitt med kneet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Jeg sleit akkurat der og da. Knær er noe dritt. Alle skader er det, men når det gjelder knærne tenker man det verste med en gang. Det er forferdelig for Amanda når hun er så nært mesterskapet i tillegg, sier Tomac til Dagbladet.

- Vondt i sjela

Thorir Hergeirsson var på sin side klar på at håndballjentene nå må tenke framover og tenke på det som skal skje de neste ukene - med eller uten Kurtovic.

Heidi Løke sier:

- Det er utrolig kjipt for Amanda. Man får vondt helt inn i sjela når sånt skjer. Vi vet at hun får god oppfølging, sier strekspilleren til Dagbladet.