Kusina til Diarra ble drept. Trosser smertene i kveld

- Hun var som en storesøster for meg.

NEKTER Å GI ETTER FOR TERRORISTENE: Frankrikes Lassana Diarra vil spille mot England i kveld, til tross for at kusina ble drept fredag. Foto: Scanpix
NEKTER Å GI ETTER FOR TERRORISTENE: Frankrikes Lassana Diarra vil spille mot England i kveld, til tross for at kusina ble drept fredag. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mens Lassana Diarra (30) spilte for Frankrike mot Tyskland på nasjonalarenaen Stade de France fredag kveld, utkjempet midtbanestjernas kusine en helt annen kamp et annet sted i Paris.

Asta Diakitie befant seg midt kuleregnet som de nådeløse terroristene startet da de skjøt og drepte minst 129 personer i den franske hovedstaden, et kuleregn Diarras kusine ikke klarte å unnslippe med livet i behold.

- Som en storesøster Et døgn etter tragedien uttrykte en preget fransk landslagsspilleren sin sorg gjennom sosiale medier etter tapet av det nære familiemedlemmet.

- God kveld, alle sammen! Etter gårsdagens dramatiske hendelser i Paris og St. Denis i er det med et tungt hjerte at jeg adresserer dere. Som dere kanskje allerede har lest, er jeg personlig berørt av disse angrepene. Kusinen min, Asta Diakitie, var blant ofrene for skytingen som fant sted, akkurat som hundrevis av andre uskyldige franskmenn, skrev Diarra i det gripende Facebook-innlegget før han fortsatte:

- For meg var hun en fantastisk støtte, som en storesøster.

Ber folk holde sammen Marseille-spilleren, som tidligere har vært i klubber som Arsenal, Chelsea og Real Madrid, fulgte opp med et klart budskap til den franske nasjonen.

I stedet for å uttrykke sinne over handlingene som var begått, ber han landsmennene sine om å stå sammen etter det voldeligste angrepet mot Frankrike siden 2. verdenskrig. Han ber dem stå sammen på tvers av religion, etnisk opprinnelse og hudfarge.

- I lys av terroren er det viktig at vi alle som er representanter for vårt land og dets forskjeller lar stemmene våre høres, at vi står sammen i møte med frykten som ikke har noen farge eller religion, skriver Diarra.

- Vi må beskytte, elske, respektere og være fredelige med hverandre. Takk til alle for deres støttemeldinger. Ta vare på deg og dine. Måtte ofrene hvile i fred, oppfordret Diarra.

- I dyp sorg Sammen med lagkameratene på Frankrike og spillerne på det tyske landslaget, kunne også Diarras liv vært i fare fredag kveld. Det er kjent at to av terroristene forsøkte å ta seg inn på stadionen i Paris for å sprenge seg selv i lufta. De ble heldigvis stoppet av vakter i inngangspartiet, men en av dem detonerte imidlertid bombevesten han gikk med.

De grusomme handlingene som rammet Paris, gjorde at begge lagene og deres støtteapparat overnattet på stadionen - i frykt for egen sikkerhet om de forlot den.

I dagene som har gått har Diarra og de andre franske spillerne kunnet forlate landslagssamlingen, men ingen av dem har valgt å gjøre det. Diarra er derfor en del av laget som i kveld skal spille vennskapskamp mot England i London.

SPILTE DA SØSKENBARNET BLE DREPT: Diarra var i aksjon på Stade de France mot Tyskland og Thomas Müller da terroristene slo til. Foto: Scanpix
SPILTE DA SØSKENBARNET BLE DREPT: Diarra var i aksjon på Stade de France mot Tyskland og Thomas Müller da terroristene slo til. Foto: Scanpix Vis mer

Landslagssjef Didier Deschamps forteller at 30-åringen på mange måter har blitt et symbol for hele den franske delegasjonen.

- Sammen har vi klart å være sterke. Jeg synes det er stort at han har blitt værende med oss. Lassana har vært veldig sterk. Han er i dyp sorg over en person som sto ham veldig nært, men han ville bli værende hos oss og holde fast ved verdier som samhold og solidaritet. Han tilstedeværelse er betryggende for oss, sa Deschamps på gårsdagens pressekonferanse.

Mer enn en kamp Deschamps har hatt personlige samtaler med mange av spillerne etter det som har skjedd. Atlético Madrid-angriperen Antoine Griezmann var selv direkte berørt av terroraksjonen, men søsteren hans slapp heldigvis unna skuddene som tok livet av 89 personer i massakren på konsertarenaen Bataclan.

- Det er vanskelig å finne ord i møte med slike barbarer. Vi tenker på ofrene og smerten til familiene, sier Deschamps, som ikke vil bry seg om resultatet av kveldens oppgjør mot England.

- Kampen vil ikke være av sportslig betydning, men noe mye større enn det. Vi er her med spillerne og støtteapparatet for å representere landet vårt og vise at vi er stolte over å være franske på et historisk, nydelig sted sammen med det engelske folk og supporterne. Jeg takker for støttemeldingene deres. Jeg er sikker på at kampen vil være full av følelser, sier Frankrikes sjef.

Og sannsynligvis vil ingen være fullt med mer følelser enn Diarra når nasjonalsangen spilles på Wembley i kveld.

SKRYTER AV DIARRA: Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps forteller at det er sterke følelser i sving i den franske leiren. Foto: Scanpix
SKRYTER AV DIARRA: Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps forteller at det er sterke følelser i sving i den franske leiren. Foto: Scanpix Vis mer