Kusk og hest i kjempeslag foran V65-løpet onsdag

Olav Mikkelborg var dagens mann i V75 på Drammen lørdag med hele fire triumfer. Onsdag skal han lose Maid For Tag først over målstreken i V65-finalen på Bjerke.

• Her er sjansen til å vinne på hest!

Olav Mikkelborg har hatt en litt tung periode i sulkysetet inntil det snudde seg sist lørdag. Da skjøt han selveste gullhøna med et brak.

- Jeg har aldri vunnet fire seirer i V75 tidligere, smiler kusk Olav Mikkelborg.

- Men jeg har tatt tre V75-seirer og en seier i et vanlig løp på samme dag før. Dette smakte jo ekstra godt, sier formkusken som kunne signere seier med Muscles G.T. i Nils Brekkes pokalløp, samt seier med Laeskog Ronja, Pippi Tibur og Carpe Annynova i V75 lørdag.

Asbjørn Mehla rundet nylig 5000 triumfer. Bare han kan vise til en lignende rekord. Den 31. januar 1998 vant sulkymesteren likegodt fem av sju V75-løp for dagen med Rapide Cheval, Tore, Incredible Shot, Mikkola og selveste Bella Coal.

Å ha kusking som yrke er spesielt. Det kan gå trått en lang periode, men så snur det seg plutselig, og kuskene vinner med omtrent alt av hestemateriellet de sitter bak. Det kalles å kjøre i flyten eller dytten på travspråket.

- Hva skyldes det, Olav Mikkelborg?

- Tja, det er vel sånn at vinner vi flere løp, får vi en mye større selvtillit i sulkyen. Går det dårlig en periode, tør vi ikke satse på det usikre, men velger det sikre og tar ingen sjanser. Går det bra, blir det nok mer til at vi tør å satse litt mer på at ting løser seg. Vi kliner mer til på det vi tror på og satser på at taktikken lykkes, forteller Mikkelborg.

LØPER FRA DEM. Maid For Tag har for vane å løpe fra konkurrentene, når hun er i form som nå. Foto: HESTEGUIDEN.COM
LØPER FRA DEM. Maid For Tag har for vane å løpe fra konkurrentene, når hun er i form som nå. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Vinner du med Maid For Tag onsdag?

- Jeg skal gjøre så godt jeg kan. Jeg tror ingen tar en lengde på henne fra start. Hun ser veldig fin ut i trening om dagen og har tatt det siste løpet på en fin måte. Vi prøver å lede hele veien.

Jeg har store seiersforhåpninger i den formen hun er i nå, røper han om elitehoppa som kan ta sin femte seier for året onsdag.

- Hva med dine øvrige oppsitt onsdag?

- Magic Brazz (V65-3) har fått en pause og er behandlet siden sist. Hun er nok forbedret og kan være en liten luring, advarer Olav Mikkelborg.

- Smedprinsen (V65-4) var veldig bra etter pause sist. Han var bra i prøveløpet og bra på Momarken. Vi satser fremover. Feilfritt synes jeg han er god nok, og jeg mener han bør med på gardering, avslutter Olav Mikkelborg.

Seiersmaskin mot sin ellevte årsseier

Frode Hamre sender ut sin største seiersmaskin, Cream Of Arnie, i V65-5. Super Arnie-sønnen har vist rå styrke ved flere anledninger i år. Både spor og distanse er midt i blinken for Hamre-hesten.

Kusk og hest i kjempeslag foran V65-løpet onsdag

- Cream Of Arnie har spor ni. Det er perfekt for ham. Han er forholdsvis treg ut fra start. Distansen er en fordel, da hesten er veldig sterk. Galopprisikoen er ikke så stor. Han har bare feilet i to av tretten starter i år. Han har trent fint, og jeg er alltid optimist med en sånn hest. Men vi kommer ikke til duk og dekket bord denne gangen. Han går med det utstyret han pleier, sko på alle fire og helstengt hodelag. Cream Of Arnie kjemper alltid i toppen. Han har en tøff oppgave denne gangen, men jeg har god tro på seier, selv om jeg har respekt for Dean Hoffmann, sier trener og kusk Frode Hamre om hesten som har vunnet i ti av tretten forsøk i år.

- Ebbes Igor L.J. (V65-1) har fin kapasitet. Men iblant gjør han det litt vanskelig for seg selv ved å galoppere. Tråkker han feilfritt og holder teten, kan han lede hele veien. Sporet er perfekt, for han er sprutredd. Derfor er det en stor fordel at han har hester kun på den ene siden. Jeg tror ingen tar en lengde på ham fra start, røper Frode Hamre om Igor Brick-sønnen som trenes av Lars Magne Søvik.

V65-1 er et amatørløp og Ebbes Igor L.J. kuskes av Hans Even Andersen.

- Digital Charcoal (V65-2) står ille til og ambisjonene forsvant med sporet. Kun en premie herfra.

Hertiginnan C.D. (V65-3) har spor litt langt ute. Men hun har egentlig veldig bra form, og travet et ok løp sist. Får hun det rette løpet har hun en hvass speed til slutt. Hun vinner snart løp. Jeg anbefaler en strek på bongen om man garderer Komplimang, råder Frode Hamre.

Thai Tanic i spennende comeback

Thai Tanic starter etter lang pause og skal måle krefter med blant andre Maid For Tag. Verdensstjernen er vant til å møte langt hardere selskap enn han gjør onsdag.

- Thai Tanic har vært borte lenge. Han har bedekt og har stått på stallen i seks uker nå, sier trener Olle Goop.

- Han har bedekket femti hopper, og han trenger naturlig nok løp etter pausen.

Thai Tanic har ikke startet siden 1. mars i år.

- Jeg har ikke for store forhåpninger første gang ut, men er fornøyd om han gjør et godt løp og fungerer som han skal. Seier første gang kan vi ikke forlange, og jeg tror ikke han vinner direkte, sier Olle Goop.

- Hva har vært galt med Pine Princess L. som var en slager som treåring?

- Hun har slitt med infeksjoner i kroppen. Derfor har hun vært variabel i prestasjonene. Sporet ble begredelig. Hun virker å være på gang igjen, men fra dette sporet er vi fornøyd med en plass blant de tre, sier trenernestoren.

Uvisst med Steinlager

Steinlager startet i Åby Stora Pris i helgen uten suksess.

- Hva skjer videre med Steinlager nå?

- Vi tar en dag av gangen og sjekker ham jevnlig. Han ble for ivrig og behøvde aldri å ta seg ut på lørdag. Men vi har ikke bestemt noe hva det blir til videre, avslutter Olle Goop.

TOPPHEST I COMEBACK. Thai TAnic gjør et etterlengtet comeback i løpsbanen. Men trener og kusk Olle Goop tror ikke han slår Maid For Tag.
STERK SOM FÅ. Cream Of Arnie har alle forutsetninger med seg for å ta årets ellevte seier.