Kusk og hest på rød løper

Broadway Boy på stjernekurs i V65.

ELEGANT MED HJELMEN. Frode Hamre er klar for en tur på rød løper med Broadway Boy etter V65-løpet på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
ELEGANT MED HJELMEN. Frode Hamre er klar for en tur på rød løper med Broadway Boy etter V65-løpet på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Amerikaneren Broadway Boy er Dagbladets tipsekspert Bengt Bergs banker i V65-omgangen. Den tre år gamle hingsten var kun slått av gode Beat The Tag sist han startet. Broadway Boy travet et oppløp det luktet svidd av.

Broadway Hall-sønnen er ute på rød løper onsdag. Han har i mellomtiden skiftet eier til en norsk kar fra Larvik, så tiden som amerikansk-registrert er i disse dager historie.

-    Det går bra og ruller fint på stallen om dagen, Frode Hamre?

-    Ja, nå går det veldig fint. Vi har flotte hester å jobbe med og et godt miljø, sier sympatiske Frode Hamre.

-    Og jeg er helt frisk. Ingenting kan måle seg med det. Jeg er veldig godt fornøyd med tilværelsen for tiden, sier Frode Hamre som kjempet mot kreften for et par år tilbake.

-    Tror du på seier med Broadway Boy onsdag?

-    Ja, jeg gjør det. Han travet et fint løp sist og har bare travet gode løp før det også. Vi står litt langt ute på vingen, men kommer han riktig til, skal vi kjempe om seieren, sier trener og kusk Frode Hamre.

-    På papiret har Broadway Boy et passende løp og møter riktig motstand.

-    Hva med stallhesten Digital Recorder som skal ut i et ungdomsløp med Marius Høitomt (1. løp)?

-    Digital Recorder står litt vanskelig til i annen rekke. Men sporet er greit. Det er en fin hest. Med tempo i løpet og en rygg til det gjenstår 300 meter speeder han fort til slutt. Jeg tror det kan bli trippelplass, sier Frode Hamre.

Nytt utstyr gjør susen

Trener Tor Olaf Halle stiller med fire stallhester onsdag. Taxdodger Joe herjer nok som vanlig med konkurrentene i V65-finalen, mens toppstammede Bernoldi som har vunnet i fire av fem løp i år kommer ut med noen utstyrsendringer som skal gjøre susen. Både Taxdodger Joe og Bernoldi starter med nye sulkyer.

Taxdodger Joe traver like bra med den gamle sulkyen, han. Men han får en ny sulky som trav-Norge ikke har sett før.

-    Taxdodger Joe tar nok teten igjen. Han er fryktelig rask fra start. Jeg har ikke hatt noen som er så kjappe i startfasen siden Hannibal K.?s dager. Og det sier litt, for jeg har da noen startraske hester på stallen, ler Tor Olaf Halle.

-    Så en ny sulky gjør nok uansett ingen forskjell for ham. Sporet er perfekt. Det ville jo vært tet uansett spor i første rekke. Han er en ordentlig startrakett. Formen er uforandret fin, og jeg ser lyst på det, betror Tor Olaf Halle.

-    Vi endrer ingenting på ham bortsett fra sulkyen.

-    Jeg tror Taxdodger Joe leder hele veien igjen, sier Tor Olaf Halle.

-    Hva med sjansene til Bernoldi i V65-5?

-    Bernoldi møter skarpskodde hester denne gang. Dessuten er det mellomdistanse nå. Vi endrer litt på utstyret denne gang.

Uten sko og sjekk

-    Bernoldi kommer ut med en ny, amerikansk sulky. Vi river av skoene og han skal trave uten sjekk denne gang. Jeg tror det skal gjøre susen. Jeg håper han skal lede helt inn. De skal få springe fort for å slå ham.

Han skal på alle bonger, advarer Tor Olaf Halle.

-    Mr. Maksi og Eyeformoney L. starter i V65-2. Tror du på flere vinnersjanser?

-    Mr. Maksi holder fin form. Han kan snuse på en trippelplass med klaff.

-    Eyeformoney L. er omtrent jevngod. Han har vært fin i hurtigarbeider. Skal man bruke noen hester er han aktuell. Han kan ende blant de tre, røper trener Tor Olaf Halle.

Mr. Maksi kuskes av Frode Hamre, mens Eyeformoney L får selskap i sulkyen av Eirik Høitomt som også kusker Taxdodger Joe og Bernoldi.