Kusk og trener med enorm suksess

Tok både Derby og kriteriet. Vidar Hop og Jan Kristian Waaler har hett enorm suksess i unghestløpene. First Eleven L. imponerte kolossalt og vant kriteriefinalen suverent.

• Her er sjansen til å vinne på hest!

Det ble en ren maktdemonstrasjon ut av kriteriefinalen for varmblodshestene på Bjerke travbane søndag. Favoritten Diablo Va Bene fikk dempe tempoet til 1.19 den første kilometeren. Da trodde de fleste at løpet var kjørt.

-Jeg skjønte, at jeg måtte kjøre fram siden tempoet ble dempet såpass kraftig. Så valgte jeg å øke farten suksessivt. Da det gjensto 600 meter av løpet skjønte jeg faktisk at jeg satt på løpet allerede.

Hun er helt vidunderlig og legger utorlig mye mark under seg for hvert steg, berømmet kusk VIdar Hop. Han skrøt også hemningsløst av trener Jan Kristian Waaler.

-Jeg skjønte allerede i fjor, at First Eleven L. ville bli noe helt spesielt. Jeg har det på video, om noen ikke skulle tro meg, sa Waaler under seiersintervjuet.

First Eleven L. parkerte Diablo Va Bene, som slett ikke gjorde noe dårlig løp. 1.12,9 leverte superhoppa den siste kilometeren.


Her har endelig Norge fått et emne til det helt store. Det trenger norsk travsport etter ydmykelsen under unionstravet for en drøy uke siden. Der banket svenskene oss gule og blå
.

First Eleven L. kan bli norsk travsports nye internasjonale fane.

ENORM HOPPE. First Eleven L. er vant til å komme først i mål. Det gjorde hun også i kritieriefinalen verdt 500.000 kroner. Foto: HESTEGUIDEN.COM
ENORM HOPPE. First Eleven L. er vant til å komme først i mål. Det gjorde hun også i kritieriefinalen verdt 500.000 kroner. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Seieren i går var verdt en halv million kroner.

Tårer etter kaldblodsløpet


Både kusk Åsbjørn Tengsareid og trener Sigbjørn Kolnes tok til tårene etter den noe uventede triumfen i kriteriet for kaldblodshestene med Ridder Prinsen.

-Dette er veldig stort. Jeg mente jeg gjorde en taktisk feil i den første svingen ved ikke å gå ned bak de antatt beste hestene. Men 500 meter senere løste alt seg perfekt. Og da så alt helt riktig ut, kommenterte Tengsareid etter løpet.

Ridder Prinsen er den første kriterievinneren som er drettet opp i Nord Norge.

Kusk og trener med enorm suksess
PAR MED SUKSESS. Trener Jan Kristian Waaler og kusk Vidar Hop opplever stor suksess i sitt samarbeid.
TOK KALDBLODSKRITERIET. Ridder Prinsen tok seg av kriteriet etter en tett oppløpskamp.