Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kuszczak angriper van der Sar i intervju med Uniteds egen tv-kanal

Føler seg mislikt og oversett.

SAVNER STØTTE: Manchester Uniteds reservekeeper Tomasz Kuszczak (t.v.) vil gjerne få råd fra førstevalg og veteran Edwin van der Sar, men ifølge polakken er det lite hjelp å hente hos den rutinerte nederlenderen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
SAVNER STØTTE: Manchester Uniteds reservekeeper Tomasz Kuszczak (t.v.) vil gjerne få råd fra førstevalg og veteran Edwin van der Sar, men ifølge polakken er det lite hjelp å hente hos den rutinerte nederlenderen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

|||(Dagbladet): Høsten 2005 la Roy Keane en rekke navngitte lagkamerater på slakterbenken i programmet «Roy Keane plays the Pundit» på Manchester Uniteds egen TV-kanal, MUTV. Beskyldningene mot Rio Ferdinand, Darren Fletcher, Alan Smith, John O'Shea, Kieran Richardson og Liam Miller var så sterke at klubben måtte sensurere programmet.

Dessuten ble klimaet i garderoben så ille at manager sir Alex Ferguson så seg nødt til å skille lag med en av de viktigste bidragsyterne til klubbens enorme suksess gjennom 12 år og et halvt år.

I og med at Ferguson ikke hadde noen problemer med å erklære klubbkapteinen persona non grata på Carrington og Old Trafford, spørs det om ikke også reservekeeper Tomasz Kuszczak kan forvente seg den samme stemoderlige behandlingen som Keane opplevde.

Polakken kan nemlig være i trøbbel etter å ha angrepet klubbens ubestridte førstevalg mellom stengene, Edwin van der Sar, i et intervju med MUTV.

- Ikke særlig hjelp

Med sine 27 år er Kusczak fortsatt ung i keepersammenheng. Da skulle man tro at 12 år eldre van der Sar, som har vært med på og vunnet det aller meste som klubbspiller, er den perfekte læremester. Men ifølge polakken er ikke den høyreiste nederlenderen nevneverdig interessert i noen mentorrolle.

- Jeg må si dette, selv om Edwin helt sikkert ikke kommer til å like dette, men for å være ærlig er han ikke særlig til hjelp. Jeg har fortalt ham flere ganger at jeg gjerne vil få råd fra ham, ettersom han har mer erfaring og har langt flere kamper under beltet enn meg, sier Kuszczak i intervjuet, som er gjengitt i flere britiske medier i dag.

- Jeg sier til ham: «Du er nødt til å gi meg noe mer, fordi jeg gjerne vil vite hva jeg gjør feil.» Jeg liker å studere andre. Ved å gjøre det, kan jeg ta med meg det gode i rådene jeg får inn mitt eget spill. Men jeg vet ikke. Kanskje Edwin ikke liker meg, men det er noe du må spørre ham om, utdyper Kuszczak, blant annet ifølge The Guardian.

Rivaliseringen mellom keepere er på ingen måte noe nytt fenomen i fotballen, men det spørs hvordan Ferguson kommer til å reagere på at konflikten har kommet til overflaten gjennom klubbens egen tv-kanal.

FØRSTEKEEPER: Edwin van der Sar er på tross av sine 39 år et soleklart førstevalg i Manchester United.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / YURI KADOBNOV
FØRSTEKEEPER: Edwin van der Sar er på tross av sine 39 år et soleklart førstevalg i Manchester United.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / YURI KADOBNOV Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media