Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kutt for Bjørgen og Northug i prøve-VM

Snømangel i Liberec - VM-byen neste vinter.

Snømangelen i Liberec fører til stadig kortere løyper til helgens verdenscuprenn. Nordmannen Erik Røste har sitt å stri med.

Arrangøren av neste års ski-VM er en forholdsvis fersk organisasjon. De har heller ikke fått drahjelp av forholdene foran helgens verdenscuprenn i langrenn og kombinert.

Da avgjørelsen om at rennene skulle gå som planlagt, ble det utlovet en trasé på 2,5 kilometer, og skiathlomdistansen ble erstattet av et individuelt skøyterenn. Fredag ettermiddag kom nye endringer.

Både Marit Bjørgen og resten av jentene, og Petter Northug og resten av guttene må finne seg i å gå kortere enn planlagt.

- Løypa blir 1,9 kilometer lang. Den skal jentene gå fire ganger og guttene seks ganger. Det er snakk om å forsøke å gjøre den 200-300 meter lengre til lørdag, men jeg tror ikke de klarer det. Det er bedre å gjøre den løypa som er der bedre. Og den er overraskende bra. Det blir et par bakker også, sier Erik Røste til NTB.

Røste er medlem av verdenscupkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), og i helgen skal han være assisterende teknisk delegert. Den jobben skal han ha under VM i 2009 også.

Røste - som alle andre - ser at arrangøren i Liberec har en vei å gå i løpet av året fram dit. Arrangøren trenger året som er igjen får å få alt på plass, men han er sikker på at det kommer til å bli et bra VM.

- Det viktigste med disse rennene er at de får testet infrastrukturen og organisasjonen. Organisasjonen er ung, men den er motivert. Her ligger det fint til, arenaene er nær byen og jeg er sikker på at det blir et ordentlig VM, sier Røste.

GÅR PÅ DEN SNØEN SOM FINNES: Petter Northug og v-cupløperne må finne seg i forkortede løyper i Liberec i helga. Foto: Scanpix
GÅR PÅ DEN SNØEN SOM FINNES: Petter Northug og v-cupløperne må finne seg i forkortede løyper i Liberec i helga. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media