Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kutt ut barnepreiket!

Når håndballgutta er på plass blant verdens 12 beste lag, er det på tide for oss alle å prate som de store gutta.

DET ER FÅ NORSKE TRENERE vi unner mer suksessen enn Gunnar Pettersen. Han representerer noe av det flotteste i det gode trenerarbeidet; trofastheten, iveren og omtanken for spillerne sine. I går opplevde han sitt største sportslige øyeblikk da norsk herrehåndball krabbet inn i verdenseliten. Jeg bruker uttrykket «krabbet» fordi treneren selv ikke i sitt flotteste seiersintervju klarte å koble ut kritikken av dommerne. Det er en barnslig måte å feire triumfen på. Dessuten er det ikke akkurat slik norsk herrehåndball klarer å vokse seg større.

VI SIER ALLE mye rart når følelsene regjerer. Desto viktigere er det å bruke den gode tida fram mot Kroatia-kampen mandag til å diskutere hvilket fokus han og spillergruppa ønsker i fortsettelsen.

Gunnar brukte sin ene timeout da det gynget som verst til å minne spillerne om det han ville de skulle glemme: «De jævla idiotene der», innledet han tiraden mot det franske dommerparet han så ba spillerne sine glemme.

Tror du spillerne gikk ut på banen og glemte at de i det avgjørende sluttkvarteret skulle bli bortdømt av to idioter?

Det så i hvert fall ikke slik ut. Trenerens oppfordring ble fulgt av en av lagets mest rotete perioder. Også i går sier det litt.

DESSUTEN KAN TV 2-kommentatorene med fordel spole båndet sitt tilbake før neste kamp og selvkritisk høre hva de denne gangen lirte av seg underveis.

Dette mesterskapet, er en stor investering for tv-selskapet. Hjelpes norsk herrehåndball fram som nasjonalsport, vil TV2 få en effektiv reklame i tida framover.

Men seerne lar seg neppe bløffe av det bakteppet av intriger som ble spunnet i løpet av denne sendingen.

Underveis hintet kommentatorene at det franske dommerparet i siste liten hadde fått kampen fordi det internasjonale håndballforbundet har en egyptisk president.

I så fall går de to franske mennene en trist dommerskjebne i møte.

MEN VERDEN er ikke slik Gunnar Pettersen og TV2-kommentatorene ser den med barneøyne. Når vi i slow motion kan titte nærmer på all urettferdigheten som rammer våre håndballgutter, er det visst ikke så urettferdig likevel.

I dette mesterskapet mønstrer vi røslige karer selv, og gir like mye juling som vi får. Slik er håndballen, og det er en vrien sport å dømme.

IHF-president Hassan Moustafa er tvert imot en reflektert forkjemper for å gjøre denne lillesporten internasjon. Han har adoptert familiemodellen til FIFA-president Sepp Blatter der de nye håndball-landene blir hjulpet med trenere og utstyr til felles beste.

Norge er et nytt lag i verdenstoppen for herrer. Likevel trenger vi verken instruktører eller baller for å henge med når mellomspillet starter mandag.

Vi trenger derimot en kikk på oss selv og litt mer tro på egne sportslig ferdigheter for å gjøre dette til den festen det egentlig er.

I MELLOMTIDA holder det å takke Steinar Ege og resten av gutta for at vi får ei uke til med topp sportsunderholdning. Mot Egypt så vi knapt en vellykket kontring, få smarte angrep via kantene og minimalt til lagets ballvidunder Kristian Kjelling. Men vi så mye til det samme drivet og entusiasmen som har gjort Gunnar Pettersen til en landslagstrener med suksess.

Så derfor:

Sats på det beste i dere heretter!

<!--BTEK0--> VIKTIG PÅ STREK: Frank Løke var en av Norges viktigste spillere mot Egypt. Han scoret tre ganger og skaffet fire straffekast.