Kutter trening i høyden

SEVILLA (Dagbladet): Jim Svenøy løp på 8.23,05, og var sjanseløs på finaleplass i går. Nå innrømmer han at slitasje som følge av høydetreninga har mye av skylda for årets fiaskosesong. - Høyst sannsynlig kutter jeg et eller to høydeopphold neste år, sier han.

Svenøy-trener Magne Wullum og OL-mester på hinder fra 1976, svenske Anders Gärderud, har allerede kritisert Svenøys høydeprosjekt i Dagbladet. Og til neste år blir det endringer. Lojal mot friidrettsforbundet har Svenøy avslått å kommentere kritikken til nå. Men etter løpet i går lettet han på lokket.

- Det har vært mye reising og lite fred og ro i år, sier han.

- Du tenker på reisene til høydeopphold i Afrika?

- Ja, og konkurranser i Norge, Nederland og histen og pisten.

Derfor halveres antall høydeopphold neste sesong. Om eksperimentet i det hele tatt videreføres.

- Dette skal vi diskutere i fred og ro til høsten, sierSvenøy.

Sjanseløs

Jim var i realiteten sjanseløs på finale allerede før startskuddet gikk av i andre forsøksheat i går. I første heat løp seks mann under 8.13. Foruten de to beste i tre heat, gikk bare seks mann videre på tid, og Jim har ikke vært under 8.20 i år.

  • Toget var kjørt. Det skjønte Jim også. Likevel løp han for fullt, og klokket inn drøye sekundet bak årsbestenoteringen fra Bislett Games. Sett i lys av alle problemene i år, var Jim fornøyd med det.

Godtar kutt

- Et helt greit løp. Men jeg har ikke hatt den helt store trua på dette her i år, sier Jim, som har vært med i alle mesterskapsfinalene siden 1996.

Idrettssjef Per Øyvind Mørk kjøper ikke kritikken om at for mange trenere og leger har jobbet med Jim i år. Høydetreningsopplegget har vært et prestisjeprosjekt for Mørk. Men han godtar Svenøys ønske om å kutte ned på høydetreninga.

- Utøveren bestemmer, sier han.

- Dere har eksperimentert med en topputøver. Er ikke det å sløse med pengene til dem som betaler gildet?

- Det er sånn toppidrett er. En dynamisk utvikling hele tida, svarer Mørk.

Hva nå det måtte bety. #

UTSLÅTT: Her ligger

Jim Svenøy nede for telling etter 3000 meter hinder. Utslitt og ferdig med VM i første forsøk. Neste år kutter han ned på høydetreninga.

#

SJANSELØS: I det første forsøksheatet løp seks mann under 8.13.

Jim har ikke vært under 8.30 på 3000 meter hinder i år. Derfor: En umulig oppgave å nå VM-finalen.

<B>UTSLITT: </B>- Det var et helt greit år, men jeg har ikke hatt trua på dette i år, sier Jim Svenøy.