Kuttet av tre fingre i gressklipperen

Eks-landslagstreneren skulle bare tømme ut gresset.

(Dagbladet.no): Den tidligere norske landslagstreneren Leif Boork kappet av seg tre fingre da han klippet gresset utenfor huset sitt i Mora forrige torsdag, skriver Aftonbladet. Gressoppsamleren bakpå klipperen var full, og Boork skulle bare tømme den da ulykken skjedde.

- Uten å tenke meg om kjørte jeg hånda ned der for å fjerne gresset som hadde satt seg fast i utblåseren. Ja, det er jo ikke så vanskelig å tenke seg hva som skjedde da, sier Boork til avisa.

Tre av fingrene på høyrehånda ble kuttet av, men heldigvis for Boork hang de fortsatt fast i hånda. Boorks kone kjørte ham sporenstreks til sykehuset, men nesten en uke etter ulykken vet han ikke om han må amputere fingrene.

- Vi får se, men jeg er likevel glad for at det gikk som det gikk. Tenk om hovedpulsåren hadde blitt kuttet av, da vet man ikke hva som kunne hendt, sier Boork.

For tida er eks-landslagssjefen hovedtrener i den svenske elitehockeyklubben Brynäs. Der er han sykmeldt de fire neste ukene, men regner uansett med at han er tilbake der i framtida.

MISTET FINGRENE: Den tidligere landslagstreneren for Norges ishockeylandslag, Leif Boork, kappet av seg tre fingre i en gressklipperulykke i forrige uke.