Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kuttet ut øl og sjokolade

Charlie Miller er omtalt som Charlie og sjokoladefabrikken, og ølhunden fra Skottland. Men i høst har det vært beinhard trening - og da har også resultatene kommet.

BERGEN (Dagbladet): Skotten står nå med tre mål i Royal League, etter at han også scoret det avgjørende målet mot Halmstad i den første kampen. Charlie Miller har gjort sitt for at Brann nå topper sin gruppe med seks poeng på to kamper, og to poeng foran Halmstad med tre kamper.

- Morsom kamp

- Det ble nok en morsom kamp for meg og laget. Dere må ikke tro alle historiene fra Skottland, det er ikke alt som er sant. Her i Brann og Bergen har jeg i allefall trent godt siden jeg kom hit. Etter en tid på andtrelaget, har jeg fått spilletid. Jeg vet jeg kan spille fotball, men formen var ikke som den burde være da jeg kom. Nå er alt mye bedre, sier Miller.

Malmø åpnet med en tidlig scoring allerede etter fire minutters spill da Niklas Skoog spilte Marcus Rosenberg gjennom et åpent Brann-forsvar. Hjemvendte Rosenberg, som har vært utleid til Halmstad fram til onsdag denne uka, scoret sikkert under Håkon Opdal.

Tre minutter etterpå fikk Charlie Miller servert en ball i retning sitt hode fra Raymond Kvisvik. Skotten traff med hodet, deretter gikk ballen i en pingpong-rute mellom begge stengene og øa seg innenfor streken. Etter ytterligere tre minutter fikk han en ny ball i hodehøyde, denne gangen fra Bengt Sæternes.

- Perfekt ball

- Ballen kom perfekt fra dødlinja. Jeg kunne ikke bomme, sier Miller, og erkjenner samtidig at han ikke kan huske når sist han scoret mål med hodet.

Etter pause var det nesten bare Brann på banen. Malmö klarte ikke å henge med. Helge Haugen scoret Branns tredje da han fikk en stikkball fra Tom Sanne, og Robbie Winters signerte det siste etter et fantastisk forarbeid av ham selv og Bengt Sæternes.

- Hvis vi hadde tatt enda litt bedre tak i kontringene, kunne det ha blitt både fem og seks mål. Vi viste i allefall at vi kunne stå distansen bedre enn Malmø. Nå må vi roe litt ned før vi reiser til Danmark for å forberede oss til neste kamp mot Odense på søndag. Jeg registrerer bare glede hos guttene, og vet sat de er innstilt på å gå videre i Royal League, sier Mons Ivar Mjelde.

Etter søndagens kamp får Brann-spillerne fri en måned, men blir pålagt egentrening.

- Ikke drikking

- Jeg skal hjem til familien i Skottland en uke, men det blir ikke mye drikking i vinter. Jeg skal fortsetter å trene hardt. Norsk fotball krever mye mer trening enn i Skottland, sier Charlie Miller.

Malmö-trener Tom Prahl ble imponert av Brann.

- Norsk fotball på toppnivå er kanskje litt bedre enn den svenske. Jeg er imponert over måten Brann gjennomførte denne kampen på. Royal League er en god kamptrening mot de beste lagene i Skandinavia. Vi tar det alvorlig, og må det ettersom vi har tenkt å prestere i Champions League neste år, sier Prahl.

GLADE GUTTER: Charlie Miller (t.h) scoret to og feiret ny stor kveld sammen med Bengt Sæternes og Martin Knudsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media