Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kuyt dirket opp forsvarsmuren

Avgjorde for Liverpool.

SEIERSMÅLET: Her sklir Dirk Kuyt inn det eneste målet Liverpool maktet å scoret mot Debreceni på Anfield. Foto: EPA
SEIERSMÅLET: Her sklir Dirk Kuyt inn det eneste målet Liverpool maktet å scoret mot Debreceni på Anfield. Foto: EPA Vis mer

||| (Dagbladet.no) Liverpool - Debreceni 1-0.

Da stjernene Steven Gerrard og Fernando Torres ikke skinte som de pleier, var det sliteren Dirk Kuyt som sørget for at Champions League-åpningen ikke ble en fadese for Liverpool.

Liverpool skremte nok verken Lyon eller Fiorentina onsdag kveld, men de halte i land tre poeng - og erfaringsmessig vet de helrøde at det er poengene det handler om i dette spillet.

- Det var vanskelig å skape sjanser, men jeg synes likevel vi burde puttet et par til før pause. Da hadde det blitt lettere for oss, sier Kuyt til Viasat.

- Ble litt nervøse
Debreceni ble raskt jumboplasteret klistret i panna etter at de havnet i gruppe med Liverpool, Lyon og Fiorentina, men de viste på Anfield at de ikke har tenkt til å gi seg uten sverdslag. De kjempet iherdig, men det ble mye løping i mellom.

- Vi misbrukte for mange sjanser, så vi ble litt nervøse mot slutten. De var godt organisert og presset med høy intensitet, men vi halte det i land og det er tre poeng det handler om, sier Rafael Benitez, som ledet sin 300. Liverpool-kamp.

Liverpool hadde et stort overtak fra start, men de slet lenge med å spille seg til de gode sjansene. Etter hvert ble kanskje ungarerne litt tunge i beina, for det åpnet seg mer inn mot pause.

Albert Riera burde sendt hjemmelaget i ledelsen da han kom seg fri på venstresida, men skuddet var for dårlig. Steven Gerrards forsøk kort tid etter var ditto svakt, da han prøvde å bredside et innlegg i mål fra 15 meter.

LUKTET RETUR: Dirk Kuty luktet at det kom til å bli en retur på Ferndando Torres-skuddet - og fikk rett. Foto: EPA
LUKTET RETUR: Dirk Kuty luktet at det kom til å bli en retur på Ferndando Torres-skuddet - og fikk rett. Foto: EPA Vis mer

22 sekunder inn i førsteomgangovertida traff Liverpool, på lagets 16. skudd. Fernando Torres - som fram til dette nesten hadde vært usynlig - løsnet et skudd som keeper Vukasin Poleksic måtte gi retur på. Dirk Kuyt luktet dette, kastet seg fram og sendte de helrøde i ledelsen.

To straffesituasjoner
Liverpool fortsatte i samme spor etter hvilen, det vil si: De hadde ballen omtrent hele tida, men måtte avslutte fra halvdårlige posisjoner.

Gerrard fikk derimot slike muligheter alle fotballspillere drømmer om etter en snau time, da en dårlig klarering dalte mot ham. Midtbanesjefen klinte til på hel volley, men ballen snuste bare på utsiden av krysstanga.

Liverpool-kapteinen gikk i bakken i boksen to ganger i andreomgangen, men dommer Pedro Proenca ristet på hodet ved begge anledninger. I den første situasjonen kunne nok Gerrard fått straffe, for da ble han holdt - men den andre gangen gikk han i gresset nesten før han traff motspilleren.

En rein transportetappe for Liverpool, som får langt tøffere motstand når de møter Lyon og Fiorentina.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling