Kuyt reddet Liverpool-poeng i Dalglishs Anfield-comeback

Slo tilbake etter Evertons snuoperasjon.

SIKRET POENG: Dirk Kuyt tok ansvar fra straffemerket i Steven Gerrards fravær og sørget for at Liverpool delte poengene med byrival Everton. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
SIKRET POENG: Dirk Kuyt tok ansvar fra straffemerket i Steven Gerrards fravær og sørget for at Liverpool delte poengene med byrival Everton. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

(Dagbladet): Liverpool - Everton 2-2.

Ringen ble på mange måter sluttet da en synlig beveget Kenny Dalglish kom ut av spillertunnelen på Anfield før avspark i Merseyside-derbyet mot Everton - snart 19 år etter at han sa takk for seg etter 4-4 kampen mot samme motstander samme sted.

Og både Liverpools spillere og supportere virket veldig innstilte på å gi klubblegenden den tilbakekomsten han hadde ønsket seg.

- Man er alltid nervøs når man kommer hit for å se kamper, men i dag var jeg selvfølgelig enda mer nervøs enn normalt. Liverpool vil alltid ha en stor plass i hjertene til Dalglish-familien, og ikke bare hos meg selv. Jeg er ekstremt takknemlig for den velkomsten jeg fikk, og enda mer takknemlig for støtten de ga laget underveis. Det tror jeg hjalp oss fram til en god første omgang, sier Dalglish til Sky Sports.

Fortjent ledelse Vertene gikk rett i strupen på byrivalen, og en pigg Fernando Torres fyrte av den første avslutningen mot mål allerede etter sju sekunder.

Hjemmelaget var best i det aller, aller meste mot et bortelag som virket offensivt handlingslammet med viktige Tim Cahill opptatt med Asiamesterskapet i Qatar.

Derfor var det fullt fortjent da Raul Meireles hamret inn sitt første Liverpool-mål etter overgangen fra Porto halvtimen ut i kampen. Slik resten av omgangen fortonet seg, var det også rettferdig at de røde kunne gå i garderoben med pauseledelse.

Da lagene kom ut igjen drøyt 15 minutter seinere, var det imidlertid uten midtstopper Daniel Agger, som ble erstattet av Sotirios Kyrgiakos.

Konsentrasjonssvikt Dalglish kom med noen siste formaninger til den langhårede grekeren før avspark om å passe på Marouane Fellaini på defensiv dødball. Spørsmålet er om han ikke hadde gjort klokt i å inkludere stoppermakker Martin Skrtel i samtalen, for slovaken var alt annet enn med på notene da Everton fikk en best tenkelig start på annen omgang.

VARM VELKOMST: Kenny Dalglish fikk ikke overraskende en varm velkomst i sin første Anfield-kamp som Liverpool-manager på 19 år.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
VARM VELKOMST: Kenny Dalglish fikk ikke overraskende en varm velkomst i sin første Anfield-kamp som Liverpool-manager på 19 år.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer

Riktignok skjedde det etter en corner gjestene aldri skulle ha fått, men Liverpool burde så definitivt ha gjort en bedre markeringsjobb da Sylvain Distin nokså uforstyrret kunne heade ballen forbi en Pepe Reina på halvdistanse og i mål via Glen Johnson.

Snaut fem minutter seinere forbrøt Liverpool seg mot det grunnleggende prinsippet om å spille til fløyta går.

Kanskje burde dommer Phil Dowd ha blåst av da høyreback Martin Kelly gikk i bakken med det som tilsynelatende var en hodeskade etter en voldsomt duell med Victor Anichebe ute på sida.

Det gjorde ikke Dowd.

Likevel stoppet Liverpool-kollektivet fullstendig opp, og Seamus Coleman kunne enkelt pirke ballen videre til Jermaine Beckford som kontrollert satte ballen til side for Reina, som forøvrig protesterte på seg gult kort i etterkant.

Sikker straffe Snuoperasjonen markerte et skifte i maktbalansen i oppgjøret, for plutselig framsto Everton som det klart farligste laget, mens Liverpool falt tilbake til unoter som har preget mannskapet i en sesong fylt med motgang.

Likevel var det lys i Anfield-mørket halvveis ut i omgangen da Tim Howard la Maxi Rodriguez i bakken på en klønete og regelstridig måte. Dowd så i det lengste an fordelen, men da Skrtel blåste skuddforsøket over åpent mål, endte det med en helt korrekt straffe til hjemmelaget.

Den vante straffeskytteren, Steven Gerrard, soner stadig karantene, og dermed falt ansvaret på Dirk Kuyt. Nederlenderen var sikker fra 11 meter, og dermed besørget han i det minste at Liverpool fikk med seg poeng i Dalglish første kamp som sjef på Anfield siden 1991.

SNUOPERASJON: Everton snudde 0-1 til 2-1 i løpet av fem minutter da Jermaine Beckford satte ballen forbi Pep Reina.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
SNUOPERASJON: Everton snudde 0-1 til 2-1 i løpet av fem minutter da Jermaine Beckford satte ballen forbi Pep Reina.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Vi kom inn til pause med 1-0. Fem minutter inn i 2. omgang lå vi under 1-2, men spillernes holdning og vilje til å komme tilbake var virkelig noe å bygge videre på, sier Dalglish.

PS! Evertons allerede tynne stall kan bli enda tynnere i løpet av januar. Kontrakten til sørafrikanske Steven Pienaar går ut til sommeren, og det virket som om Tottenham ble neste stoppested. Nå forsøker imidlertid Chelsea å kuppe overgangen, og har lagt inn et bud Everton har akseptert.

- Vi har gitt Pienaars representanter lov til å gå i samtaler med Chelsea, men ikke med Tottenham som har kommet med et lavere bud, sier manager David Moyes til Sky Sports.