Kuyt strålte i debuten

Men dansk dynamitt og Crouch sikret Liverpool-seier.

(Dagbladet.no:) Liverpool - West Ham 2-1. Dirk Kuyt kostet Liverpool over 140 millioner kroner, men det kan han fort vise seg å bli verdt for rødtrøyene.

I dag fikk han nærmere 40 minutter på banen, og han viste seg fram med en gang.

Nederlenderen var hissig på mål, viste fram gode pasningsegenskaper og var en konstant trussel.

- Det var fantastisk å debutere på Anfield, sier Kuyt til Sky PremPlus.

Det ble ingen mål på ham i debuten, men Anfield-publikummet fikk i stedet se to strålende scoringer av Daniel Agger og Peter Crouch - begge i 1. omgang.

- Vi har en herlig stall, ikke bare 11 gode spillere, men 20. Vi er ikke helt 100 prosent ennå, og blir bare bedre og bedre, sier nederlenderen.

Reina-tabbe

Kampen var bare 12 minutter gammel da det jubilerende Kop (100 år) fikk te-en i halsen. Bobby Zamora sendte avgårde et hardt innlegg fra høyresida, men traff ikke helt.

KANONSKUDD: Daniel Agger scoret med et superskudd i krysset. Foto: EPA
KANONSKUDD: Daniel Agger scoret med et superskudd i krysset. Foto: EPA Vis mer

Men hva gjør vel det. For ballen gikk mot første stolpe, og keeper José Reina var på vei ut i feltet. Han fikk hanskene på ballen, men klarte ikke stoppe scoringen.

Dette var Zamoras fjerde mål denne sesongen, som bare er tre kamper gammel.

Målet kom etter en god Liverpool-start, og Peter Crouch burde nok fått straffe da John Painstil forsøkte å stjele trøya hans i feltet, som førte til at Crouch ikke traff mål med headingen sin.

Dansk dynamitt

West Ham yppet seg litt også etter scoringen, men det var stort sett hjemmelaget som førte an på Anfield. Rødtrøyene prøvde seg med flere langskudd, men siktet var ikke helt innstilt i starten av 1. omgang.

West Hams Marlon Harewood dyttet ballen i mål noen minutter før pause, men da ballen rullet over linja hadde dommeren allerede blåst for armbruk mot Fabio Aurelio.

Like etterpå:

Daniel Agger avanserte fra egen banehalvdel, upresset. Dansken fyrte løs fra nesten 30 meter, og ballen skrudde bort fra keeper og gikk rett i krysset.

Kuyt strålte i debuten

Dansk dynamitt! Og etterpå husket han nesten ikke hvordan han puttet.

- Jeg kan ikke huske det. Et mål er et mål. Det har ikke noe å si hvem som scorer, så lenge vi vinner, sier Agger.

Crouch rett før pause

Og som om ikke det var nok. 14 sekunder før 45 minutter var spilt ble gjestene sendt skikkelig ned på jorda. Luis Garcia gikk innover mot straffefeltet fra høyresida, og spilte en strålende stikker til Peter Crouch.

Spissen rundet elegant keeper og satte ballen lett i mål.

Sju minutter etter pause kom nyinnkjøpte Dirk Kuyt inn for Crouch. Nederlenderen markerte seg med en gang, da ble revet med og skjøt fra 25 meters skrått hold - utenfor. Ett minutt etter dette headet han et innlegg et par meter utenfor.

En frisk Premier League-start av den tidligere Feyenoord-spissen.

Og midtveis i omgangen viste Kuyt seg også fram som en dyktig tilrettelegger. Han spilte fri Craig Bellamy, som scoret alene med keeper. Linjemannen hadde imidlertid flagget oppe, og annulleringen var tvilsom - men trolig riktig.- Slik jeg så det var ikke Bellamy offside, sier Kuyt.

Stor West Ham-sjanse

Mot slutten måtte også Roy Carroll hente fram en redning fra øverste hylle, og nok en gang var det Kuyt som skapte farlighetene. Han skjøt hardt langs bakken, men Carroll kastet seg ned og reddet ved stanga.

Lee Bowyer fikk en gedigen mulighet til å utliknet ti minutter før slutt, da han fikk stå helt alene åtte meter foran mål. Han kunne bare trille ballen i mål, men kula sneiet stolperota på feil side.

Til tross for denne store sjansen - og litt klabb og babb i feltet rett før slutt - var det hjemmelaget som skapte mest også etter pause, og de vant fortjent.

West Ham har ikke slått Liverpool på Anfield siden 1963, og klarte det ikke denne gangen heller. Dermed er den gode hjemmestatistikken til Liverpool ytterligere forbedret. De har ikke tapt en seriekamp på hjemmebane på over ti måneder.

Debatt

Hva synes du om kampen mellom Liverpool og West Ham?

AVGJORDE: Peter Crouch rundet keeper og scoret, rett før pause.
MYE INVOLVERT: Dirk Kuyt var svært aktiv i debuten, og skapte mye.
TIDLIG LEDELSE: Bobby Zamora sendte West Ham i ledelsen, etter en keepertabbe av José Reina.