Kuyt ute i flere uker etter mislykket brassespark

Ødela skulderen på landslagstrening.

SKULDERSKADD: Dirk Kuyt må påregne et lengre skadeopphold etter å ha ødelagt skulderen i et mislykket forsøk på et brassespark.Foto: SCANPIX
SKULDERSKADD: Dirk Kuyt må påregne et lengre skadeopphold etter å ha ødelagt skulderen i et mislykket forsøk på et brassespark.Foto: SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet): Nederland møter i morgen Finland til EM-kvalifiseringskamp i Rotterdam uten tre av de fire som utgjorde den offensive kvartetten i sommerens VM-finale mot Spania.

Arjen Robben og Robin van Persie var allerede uaktuelle, og på mandagens landslagstrening satte også Dirk Kuyt seg selv ut av spill etter å ha landet for kjært etter et mislykket forsøk på et brassespark, forteller landslagssjef Bert van Marwijk.

- Dirk prøver seg på den manøveren stadig vekk. Det var ingen i nærheten av ham da det skjedde, men denne gangen gikk det galt, sier van Marwijk til TV-kanalen NOS, ifølge nyhetsbyrået AP.

Nå kan Kuyt miste flere uker på grunn av den noe bisarre skaden han pådro seg på treningen i Den Haag. Han har nå returnert til klubblaget Liverpool.

- Han har forstrukket flere leddbånd i skulderen, og kanskje er noen av dem revet av, forklarer landslagssjefen.

Nederland åpnet kvalifiseringen med 5-0 borte mot hele fotball-Europas kasteball, San Marino. Kuyt scoret forøvrig det første målet fra straffemerket. De offensive skadeproblemene plasserer et tyngre press på spillere som Klaas-Jan Huntelaar, som noterte seg for hattrick i fredagens kamp, veteranmåljeger Ruud van Nistelrooy .

- Med spissene ute, er det andre som får muligheten til å vise hva de kan, poengterer van Marwijk, som også må klare seg uten en lyskeskadd Khalid Boulahrouz i midtforsvaret.

John Heitinga er imidlertid tilbake etter å ha sonet karantene for utvisningen han pådro seg i finaletapet mot Spania i juli.