Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kuznetsova frikjent for doping

Belgisk idrettsminister nekter å beklage.

Den russiske US Open-mesteren i tennis, Svetlana Kuznetsova, ble i dag frikjent for dopingmistankene av kvinnenes profesjonelle tennisforbund WTA.

harde anklager mot den belgiske idrettsministeren Claude Eerdekens

Forbundet kommer i stedet  med som i går utpekte den russiske jenta som dopingsynder.

Nekter å beklage

Belgias idrettsminister Claude Eerdekens opplyste at verdensfemmeren hadde avlagt positiv prøve på efedrin under en turnering i Charleroi forrige måned.

- Jeg kommer aldri til å be om unnskyldning, sa Eerdekens i dag.

Brukte medisin

WTA opplyste i dag at stoffet, et stimulant som finnes i forkjølelses- og hostemedisin, ikke er forbudt å bruke under slike veldedighetsturneringer som i Belgia sist måned. Tas det under offisielle konkurranser derimot, kan utøveren ha et problem.

Kuznetsova innrømmer at hun tok medisin for å kvitte seg med forkjølelse, men raste mot dopingbeskyldningene og hevdet mandag at det hele var en stor misforståelse.


- Rein utøver

- Jeg er en rein utøver, og jeg føler meg støtt av disse beskyldningene, sa den russiske 19-åringen.

WTA-sjef Larry Scott sier han reagerer meget sterkt på at en av verdens beste kvinnelige tennisspillere er koblet mot doping.

Forbundet har tenkt å gå videre med saken, og vil kreve en unnskyldning fra belgisk hold.

(©NTB)

INNRØMMER MEDISINBRUK:</B> Svetlana Kuznetsova å ha brukt en forkjølelses- og hostemedisin som kunne skapt problemer i offisielle konkurranser.
ANGRER INGENTING:</B> Belgias idrettsminister Claude Eerdekens nekter å beklage sine anklager mot det russiske tennisesset.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media