Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kuznetsova raser mot dopingrykter

- Veldig urettferdig, sier tennisesset.

US Open-mester Svetlana Kuznetsova fra Russland raser mot dopingryktene som har rammet henne.

Kuznetsova, Jelena Dementijeva og Nathalie Dechy benekter alle å være tennisspilleren som skal ha avgitt positiv dopingprøve.

Belgias sportsminister Claude Eerdekens forsnakket seg lørdag og utpekte indirekte en av de tre som dopingsynder.

Han sa nemlig til nyhetsbyrået Belga at en spiller testet positivt under en oppvisningsturnering i Charleroi forrige måned.

Spilleren fått beskjed

Bare fire spillere deltok i turneringen, og Eerdekens skyndte seg med å si at det ikke var Belgias stjerne Justine Henin-Hardenne.

- Vår praksis er at utøverens navn ikke offentliggjøres før saken er ferdig behandlet, men Henin-Hardenne er ikke involvert, sa den snakkesalige ministeren. Han la til at Det internasjonale tennisforbundet (ITF), spillerens nasjonale forbund og spilleren selv har fått beskjed om en positiv A-prøve.

Dermed måtte russerne Kuznetsova og Dementijeva samt franske Dechy svare på dopingspørsmål i Melbourne der de spiller Australian Open.

- Urettferdig

- Jeg synes det hele er veldig urettferdig, sa hun på en pressekonferanse etter å ha slått Jessica Kirkland 6-1, 6-1 i 1. runde.

Kuznetsova framholder at hun er blitt testet elleve ganger det siste året. Hun sier at hun også tror de andre er rene.

- Jeg vet ingenting. Ingen har kontaktet meg, så det var ikke jeg, sa Jelena Dementijeva som er nummer seks på rankingen.

- Vi ble testet i Belgia. De sa at vi ville få beskjed i løpet av to-tre uker dersom det var noe problem, men jeg har ikke hørt noe. Derfor regner jeg med at min prøve var i orden, sa Nathalie Dechy.

Justine Henin-Hardenne har trukket seg fra Australian Open på grunn av en kneskade.

(©NTB)

MÅTTE FORSVARE SEG: Det russiske tennisesset Svetlana Kuznetsova måtte svare på dopingryktene under pressekonferansen i Melbourne i Australia lørdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media