Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvalheim: - Utrolig skuffa

SYDNEY (Dagbladet.no): En elendig OL-start på Bondi Beach i natt sender Jan Kvalheim (37) og Bjørn Maaseide (32) ut taperrunden i sandvolleyball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvalheim og Maaseide tapte 10-15 for Maia og Brenha fra Portugal. Alt gikk galt for Kvalheim og Maaseide på den berømte Bondi Beach i dag tidlig.

- Jeg er utrolig skuffet, sier Kvalheim til Dagbladet.no.

Normalt sett burde det den portugisiske duoen vært enkel match for veteranene. Men sjøl med norske flagg og heiarop fra den solfylte tribunen ble det ikke sånn.

Ingenting satt for gutta: Bom på blokkene, svake server og upresise smasher.

- Vi gjorde dårlige valg i kampen, sier Kvalheim. Maia og Brenha gikk rett opp i 4-0. Nordmennene tok timeout, men det hjalp heller lite. Portugal svarte med tre raske, og økte til 7-0.

Litt etter fikk Kvalheim inn to poeng før portugiserne svarte med 10-2. Kvalheim satte inn to smasher til 4-10 etter Norges første gode periode.

Så tok Portugal over igjen, og økte til 12-4. Den store ledelsen var nærmest umulig å ta igjen, sjøl om det norske spillet ble klart bedre på slutten av kampen.

Norge hentet opp 7-14 til 10-14, før portugiserne endelig fikk inn sin sjette forsøk på matchball.

- Vi fikk en dårlig start, og selv om vi hevet oss mot slutten holdt det ikke, sier Kvalheim.

Med tapet i dag må Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide ut i en kjedelig taperrunde for å nå åttendedelsfinalen.

Norges motstanderpar natt til tirsdag blir klare etter kampene seinere i dag. Norge møter enten en argentinsk eller italiensk duo.

Norges 2. lag Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen gikk videre. De synes synd på Kvalheim og Maaseide.

- De har kapasitet til å gå videre likevel. Men jeg skal ta av meg hatten hvis de gjør det, sier Høidalen til Dagbladet.no.