Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvalheim og Maaseide slått ut i natt

SYDNEY (Dagbladet.no): OL er over for Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide. Kvalheim brast i gråt etter at den norske duoen måtte gi tapt 12-15 for de toppseedete australierne i taperrunden i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Kvalheim brast i gråt etter at han avslutte matchen som han bekrefter overfor dagbladet.no at er hans siste på toppnivå. -I dette øyeblikket har jeg mange klumper i halsen. Det var ikke slik jeg ønsket å avslutte en lang karriere, sa Kvalheim til dagbladet.no like etter kampen.

En gråtende Kvalheim fikk etter kampen stående ovasjoner fra publikum etter at speaker annoserte at det var nordmannens siste kamp.

- På forhånd hadde jeg bestemt meg for å beholde matchballen hvis vi skulle tape denne kampen. Denne ballen vil bety mye for meg, sier Kvalheim.

Australske Lee Zahner og Julian Prosser er toppseedet i OL, men tapte overraskende i åpningskampen søndag. Kvalheim og Maaseide kjempet godt og hardt i natt, men måtte gi tapt etter nærmere 45 minutter på hovedarenaen i Sydney. Støttet av et ellevilt hjemmepublikum gikk favorittene rett opp i 5-0-ledelse mot de norske gutta. Kvalheim og Maaseide tok timeout for å samle seg, og fikk et helt nytt grep på kampen. Før pausen klarte ikke Kvalheim å blokke smashene, mens de australske gutta hadde små problemer med å stoppe Maaseides forsøk. Men nå reduserte de norske gutta reduserte til 2-5, og australierne ble tvunget til å ta sin timeoutpause. Maaseide dunket inn 3-5 til jubel fra en håndfull nordmenn på tribunen i sola på Bondi Beach. Seinere fikk Norge 4-6, 5-6 og var fortsatt med i kampen. Kvalheim blokkerte til 6-6 og strakk armene i været liggende på sanden. Lagene fulgte hverandre til 7-7 og stanget spillet fram og tilbake, før australierne rykket kraftig fra igjen.

- I midtpartiet da vi fikk kontakt hadde vi tre-fire store scoringssjanser uten å lykkes. Da blir det vanskelig å vinne, sier Kvalheim.

På 12-7 fikk Norge låne ballen litt, og startet straks sin andre opphenting i matchen. Norge hentet seg imponerende inn til 11-12 etter perfekt samspill fra veteranene. Men australierne er knallgode, og svarte med 11-13 før Kvalheim smalt inn et serve-ess til 13-12. Jubelen var øredøvende da Zahner knallet inn 12-14 og matchpoint. Til tonene «Aussie, aussie, aussie» heiet publikum vertene inn til 15-12-seier, da Kvalheim på ble straffet for nettberøring. Med to strake tap er Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide ute av OL-turneringen.

  • Fredag er det de norske ungguttas tur. Jørre Kjemperrud og Vegard Høidalen møter et amerikanske lag i åttendedelsfinalen.
TAPTE: Sandvolleyball-gutta tapte i natt og er dermed ute av OL.
GRÅT: Det ble for mye for Jan Kvalheim. Han brast i gråt etter tapet i natt.