Kvalifiseringen til nyttårshopprennet avlyst

For dårlige forhold i Garmisch.

(Dagbladet.no) Arrangørerne av Hoppuka ble i dag nødt til å avlyse kvalifiseringen til nyttårshopprennet.

De prøvde ved to anledninger å sende hopperne utfor, men forholdene var så dårlige og ujevne at kvalifiseringen ble avlyst.

Det blir nå gjennomført kvalifisering i stedet for prøvehopping i morgen tidlig.

- Dette er bare et bevis på at når vi skal bygge noe i Holmenkollen så må vi gjøre det skikkelig og ikke bare halvveis, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

- For dette er ikke god underholdning i det hele tatt og det blir helt sikkert endringer i framtida, sier han.

Tom Hilde ligger på 4. plass i Hoppuka, etter det første rennet i Oberstdorf. Målet i den norske hoppgjengen er nå at Hilde skal ligge i toppen også de neste dagene - og kanskje til og med klatre opp på pallen.

Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren er forhåndskvalifisert for det tradisjonsrike nyttårshopprennet. De øvrige på laget må prøve å kvalifisere seg tirsdag.

PS! Bakken i Garmisch-Partenkirchen ble sprengt etter hoppukerennet forrige sesong. Anlegget er flunkende nytt, men måtte altså gi tapt for værgudene i dag.

BARE TRENING: Tom Hilde rakk å trene i Garmisch-Partenkirchen mandag morgen, før kvalifiseringen ble avlyst. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
BARE TRENING: Tom Hilde rakk å trene i Garmisch-Partenkirchen mandag morgen, før kvalifiseringen ble avlyst. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer
LEDER: Thomas Morgenstern leder Hoppuka etter ett renn. Her er han på vei opp trappene i Garmisch.