Svensk fotball #kvalvaka:

Kvalifiseringskamp måtte spilles midt på natta etter snøkaos. Det holdt de svenske landslagsspillerne oppe: - Nekter å legge meg før kampen er spilt

Utsatt flere ganger.

SNØKAOS: Tett snøfall førte til snøkaos i Stockholm. Fotballbaner kunne ikke brukes fordi det manglet varme under banen, andre baner ble ødelagt på grunn av snøen. Her fra Hjorthagens IPs bane, der innendørsbanen raste som følge av snøfallet. Foto Stina Stjernkvist / TT / Kod 11610
SNØKAOS: Tett snøfall førte til snøkaos i Stockholm. Fotballbaner kunne ikke brukes fordi det manglet varme under banen, andre baner ble ødelagt på grunn av snøen. Her fra Hjorthagens IPs bane, der innendørsbanen raste som følge av snøfallet. Foto Stina Stjernkvist / TT / Kod 11610Vis mer

(Dagbladet): På lørdag ble kvalifiseringskampen mellom Jerv og Mjøndalen stoppet etter første omgang, etter at baneforholdene bar preg av å være vannpolo og var umulig å spille på.

Nå har våre kjære naboer i øst også fått kjenne på vær som ikke tillater fotball, etter et skikkelig snøkaos i går. Flere kamper ble utsatt som følge av snøen, en av dem var en kvalifiseringskamp til førstedivisjon mellom Karlberg og Luleå.

Luleå-spillerne landet på Arlanda flyplass 17.30 i går, og startet med å sitte fast i trafikken på vei til kamparenaen.

Streamet kampen

Da startet emneknaggen #kvalvaka på Twitter, som raskt begynte å «trende» på mikrobloggnettstedet, i påvente av kampen - som lenge så ut til å ikke kunne bli spilt.

For var det ikke det ene som utsatte kampen på ny, så var det det andre. Kampen ble flyttet til innendørsbanen Bosön, seks mil fra Arlanda, men da Luleås buss var på vei dit, satte den seg fast.

Til slutt kom kampen i gang etter alle utsettelsene. Da var klokka ti på halv ett på natta. Men takket være @pishdari9 på Twitter, kunne spente fotballinteresserte følge kampen via streamingtjenesten Periscope.

- Nekter å gå og legge meg

Ifølge svenske Expressen var det drøyt 15 000 som så livestreamingen. Flere av de svenske landslagsspillerne, som for tiden er i Frankrike for å spille VM-kvalifisering, fulgte nøye med.

- Vis nå for faen karakter, jeg nekter å gå og legge meg før denne kampen er over, skrev Sverige- og Leeds-spilleren Pontus Jansson på Twitter.

Også John Guidetti fulgte spent med fra samlingen i Frankrike.

- Kan ikke sove i Paris, det er for spennende, skrev Guidetti, og fulgte opp med

- Nei nei nei den får ikke være innstilt. Internettet er for tregt her til å se på film.

Kampen endte til slutt 2-2. Returkampen spilles i Luleå på søndag.