Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Venus Williams ute av Miami Open

Kvalifiseringsspiller sendte Williams ut av Miami Open

Danielle Collins nærmer seg noe stort i WTA-turneringen Miami Open i tennis. Torsdag avanserte hun til semifinalen etter å ha slått Venus Williams 6-2, 6-3.

TIL SEMIFINALE: Danielle Collins er videre til semifinalen i Miami Open etter å ha slått Venus Williams. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Gaston De Cardenas
TIL SEMIFINALE: Danielle Collins er videre til semifinalen i Miami Open etter å ha slått Venus Williams. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Gaston De Cardenas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Collins sto for en skikkelig skrell da hun sendte veteranen Williams hodestups ut av turneringen i kvartfinalen. Før kvartfinalemøtet hadde hun allerede slått den olympiske mesteren Mónica Puig.

Seieren mot 37 år gamle Williams var ekstra stor for Collins.

- Jeg begynte nesten å gråte da jeg så Venus i garderoben for første gang. Hun har vært idolet mitt hele livet og vært min favorittspiller for alltid. Dette er et så spesielt øyeblikk, og jeg prøver bare å ta det innover meg, sa hun etter sensasjonsseieren.

Nå venter Jelena Ostapenko i semifinalen. Latvieren slo Jelina Svitolina i sin kvartfinale etter to tiebreak.

Collins har aldri tidligere bemerket seg for det helt store på WTA-touren. Amerikaneren innledet året som nummer 167 på verdensrankingen, men den siste måneden har det begynt å skje ting for 24-åringen.

Nylig nådde hun åttedelsfinalen i Indian Wells, noe som resulterte i et stort hopp på verdensrankingen. Det var imidlertid ikke nok til å sende henne direkte til Miami Open, og i stedet måtte hun kjempe seg gjennom kvalifiseringsspill for å komme til hovedtablået.

Seks effektive kamper

Til tross for at Collins hadde spilt tre kamper mer enn Venus Williams før kvartfinalen, har hun vært ytterst effektiv i sine oppgjør. Sammenlagt hadde Williams brukt sju timer og 22 minutter på sine tre kamper for å nå kvartfinalen, mens Collins hadde avgjort alle sine seks kamper på sammenlagt seks timer og 58 minutter.

Det er første gang i turneringens historie at en kvalifiseringsspiller når semifinalen, og nå står kun Ostapenko mellom henne og en finalebillett.

I en eventuell finale møter hun vinneren av Sloane Stephens og Viktoria Azarenka.

Del Potro snudde til seier

På herresiden løftet Juan Martin del Potro taket da han slo Milos Raonic 5-7, 7-6 (7-1), 7-6 (7-3) og ble semifinaleklar etter en dramatisk kamp.

Argentineren ble heiet fram av et entusiastisk publikum, men tapte det første settet. Han løftet seg imidlertid stort og vant etter to påfølgende tiebreak.

- Jeg elsker å spille kamper som dette. Vi spilte begge godt, men forskjellen var kanskje at jeg spilte bedre i tiebreakene, sa han etter kampen.

29-åringen møter nå amerikanske John Isner i semifinalen. Isner slo sørkoreanske Chung Hyeon 6-1, 6-4 i sin kvartfinalekamp.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!