SPARKET: Guus Hiddink er ferdig som landslagssjef for Tyrkia etter at de røk ut av EM-playoff mot Kroatia. Her fra gårsdagens kamp. Foto: Nikola Solic, Reuters/Scanpix
SPARKET: Guus Hiddink er ferdig som landslagssjef for Tyrkia etter at de røk ut av EM-playoff mot Kroatia. Her fra gårsdagens kamp. Foto: Nikola Solic, Reuters/ScanpixVis mer

Kvalik-fiasko kostet Hiddink jobben i Tyrkia

Nederlenderen skylder på klubbene.

Nederlenderen Guus Hiddink er sparket som tyrkisk landslagssjef i fotball. Han maktet ikke å føre landet til neste års EM-sluttspill.

Det tyrkiske fotballforbundet annonserte Hiddinks avgang i dag. Avgjørelsen var ikke overraskende ettersom Tyrkia røk ut i omspillet (sammenlagt 0-3) mot Kroatia.

I en uttalelse fra forbundet heter det at kontrakten ble sagt opp med umiddelbar virkning og gjensidig forståelse.

Hiddink selv mener manglende støtte og muligheter for yngre spillere i tyrkiske klubber ligger til grunn for landslagets svake prestasjoner på topp internasjonalt nivå.

- Hvor langt et landslag når, avhenger av hvordan klubbene er organisert og hvor seriøst man tar utdanningen av yngre spillere. I land som Tyskland og Nederland er dette høyt prioritert, og resultatene taler for seg selv, sier han.

Hiddink ble ansatt som tyrkisk landslagssjef i august 2010 og ledet laget i 17 kamper. Han har tidligere ledet Sør-Korea, Australia og Russland med suksess.

Ryktene sier at nederlenderen kan være på vei til engelsk fotball. Han kobles blant andre til Chelsea, som har trente en kort periode i 2009.

(NTB)