- Kvalm av sexistiske kommentarer

Etter at synkronsvømmeren viste fram sine åtte EM-medaljer på denne måten, fikk hun hundrevis av sexistiske kommentarer.

BILDET: Linda Cerruti poserte slik for å vise fram sine åtte EM-medaljer. Hun er opprørt over deler av responsen hun fikk. Foto: Linda Cerruti / Instagram
BILDET: Linda Cerruti poserte slik for å vise fram sine åtte EM-medaljer. Hun er opprørt over deler av responsen hun fikk. Foto: Linda Cerruti / Instagram Vis mer
Publisert

Da den italienske synkronsvømmeren Linda Cerruti (28) la ut et bilde på Instagram hvor hun viste fram de åtte medaljene hun tok i EM nylig, fikk hun en rekke sexistiske kommentarer.

Det aktuelle bildet viser idrettsutøveren som poserer i en bikini med leopardmønster.

Utøveren står på hodet mens hun spriker med beina i lufta. Medaljene – seks sølvmedaljer og en bronse - henger ned fra beina hennes.

Sexistisk

Bildet har fått nesten 100 000 likes - og mange kommenterer en hyllest av de sterke prestasjonene i EM.

Men bare to dager seinere postet Cerruti et nytt innlegg hvor hun forteller at hun hadde mottatt «tusenvis» av sexistiske kommentarer under det originale bildet, skriver blant andre New York Post.

MEDALJE-GROSSIST: Cerruti (til venstre) viser fram en av sine mange medaljer fra EM. Her sammen med Costanza Ferro, som hun tok bronse i duett sammen med. Foto: NTB
MEDALJE-GROSSIST: Cerruti (til venstre) viser fram en av sine mange medaljer fra EM. Her sammen med Costanza Ferro, som hun tok bronse i duett sammen med. Foto: NTB Vis mer

Synkronsvømmeren har delt et skjermbilde hvor noen av de stygge kommentarene vises.

- Fine medaljer, men mellomrommet mellom medalje 4 og 5 er heller ikke dårlig, står det i den ene kommentaren.

Cerruti deler flere liknende kommentarer der avsendernes navn er sladdet.

Fordømmer

Synkronsvømmeren selv har fordømt kommentarene og omtaler dem som «sexistiske og vulgære».

- Jeg er bokstavelig talt sjokkert og kvalm over de hundrevis, sannsynligvis tusenvis, av upassende, sexistiske kommentarer og vulgære personer som er ansvarlige for dem, skriver hun.

Cerruti understreker at bildet var ment å være «kunstnerisk» og at det ikke fortjente «en rekke av nedverdigende kommentarer som seksualiserte kroppen hennes».

I AKSJON: Linda Cerruti i aksjon i bassenget under EM nylig. Foto: NTB
I AKSJON: Linda Cerruti i aksjon i bassenget under EM nylig. Foto: NTB Vis mer

Bildet, poengterer Cerruti, viser henne også i en positur som er typisk for synkronsvømmingen.

- Etter over 20 år med trening og tunge ofre synes jeg det er mildt sagt skammelig og hjerteskjærende å lese at horder av mennesker lager vitser som seksualiserer kroppen min, raser hun.

Hun kjenner seg trist for at noen menn velger å redusere de fantastiske bragdene hennes i EM til sleske omtaler av bein og rumper.

Hun forteller også at hun med disse kommentarene har avslørt et samfunn som fortsatt er veldig maskulint - og «et annet enn det jeg ønsker å bli født inn i og oppdra barna mine i en dag.»

«HAPPY GILMORE»: Den tidligere golfproffen Paige Spiranac siste triks på Instagram har fått mye oppmerksomhet. Video: _paige.renee / Instagram Vis mer

Støtte

Cerruti har fått massiv støtte etter ta hun fortalte om de sexistiske kommentarene. Flere mener sågar at hun bør navngi de «kvinnefiendtlige haterne» og ikke sladde navnene.

- La oss få se navnene til disse syke folka, freser én.

- Alle idioter gjemmer seg bak skjermene sine. Vi er stolte av deg, skriver en annen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer