- Kvalm av VG

Egil «Drillo» Olsen mener at VG driver en svertekampanje mot ham.

- Hver gang VG ringer, får jeg vondt i magen og blir kvalm fordi jeg vet at neste dag kommer det noe drit om meg i avisa, sier Drillo til Dagbladet.

Egil Olsen reaksjon har opparbeidet seg over år, men han reagerer spesielt sterkt på to oppslag om i VG den siste uka. Den nylig ankelopererte 61-åringen tar det svært personlig at VG - ifølge ham sjøl - er ute etter ham.

- Ja, jeg tar det personlig. Særlig nå når jeg er sjuk og litt dårlig. De er ute etter å såre meg, og det klarer de, sier han.

Får sympati

Mandag skrev VG i et intervju med Drillo at «Drillo gir Semb halve skylda» for den såkalte Drillo-fotballens fravær. Tirsdag skrev Drillo et leserinnlegg i VG der han påpekte at han aldri hadde delt ut skyld. Han mente seg misbrukt av «VGs behov for ondskapsfull hets av enkeltpersoner» og konkluderte med at konfliktkåtheten umuliggjorde en fruktbar fotballdebatt i avisene.

I går kom et nytt oppslag om Drillo i VG der avisa skriver at Drillo meldte seg ut av Fotballforbundets toppfotballkomité i protest mot at komitéleder og Strømsgodset-trener Vidar Davidsen for snaut to måneder siden kritiserte Drillo for å stemple trenere, journalister og tilskuere som idioter om de mener noe annet enn ham i fotballdebatten.

Overfor Dagbladet avdramatiserer den tidligere landslagssjefen hele saken som gammel og ubetydelig. Han mener at VG bare på nytt forsøker å bygge opp en konflikt rundt ham.

- VG driver en svertekampanje mot meg, sier Drillo til Dagbladet.

Får sympati

I går fikk han mange sympatierklæringer.

- Noen vil si at jeg er litt paranoid som hevder at VG er ute etter å sverte meg, men ganske mange har ringt meg i dag og spurt hvorfor VG er ute etter meg hele tida, sier han.

Drillo har ikke tenkt å reagere mot VG utover dette.

- Jeg vet jo hvor lurt det er å boikotte aviser. Det er en kamp jeg må tape, men kan hende skaffer jeg meg hemmelig nummer igjen, sier Drillo.

Som avviser at han forsøker å legge lokk på fotballdebatten.

- Få deltar så vel mye i debatten som meg, sier Drillo.

Topptrenerkomiteen har ifølge ham hatt en spillestildebatt.

- Det er også eneste gang jeg har vært i fotballdebatt med Vidar Davidsen. Da sa han ikke noe om at jeg driver med hersketeknikk. Jeg synes det er feigt av ham ikke å ta det der og da istedenfor å gå hjem og skrive om det, sier Drillo, som ikke har tenkt å sky debatter.

- Allerede på cupfinaleseminaret skal jeg og Hallvar Thoresen innlede i en debatt der det er 3- 400 trenere til stede, sier han.

- Ingen kampanje

VGs nyhetsredaktør Hans-Christian Vadseth avviser kritikken.

- VG driver ingen kampanje mot Egil Olsen, men vi har våget å utfordre ham på kommentatorplass når det gjelder fotballfilosofien og den hersketeknikken han har bedrevet i fotballdebatten. Og når vi gjør det, så registrerer jeg at han tyr til konspirasjonsteorier som det ikke er dekning for, sier han til Dagbladet. Vadseth tar delvis kritikk på ett punkt:

- Jeg beklager om det er sånn at vi har plaget Drillo mens han har hatt vondt i ankelen sin, men jeg antar at han som en voksen mann sier fra om han har det så vondt at han ikke vil snakke med VG.

Vadseth mener at Drillo med dette avslører seg sjøl.

- Jeg synes Drillo viser at han har vanskelig for å diskutere fotball uten å ta det personlig. Det faktum at han har trukket seg fra topptrenerkomiteen fordi han ikke liker Vidar Davidsens fotballfilosofi, er et bevis på at dette er en reaksjonsform han bruker også overfor andre enn VG. Her er sakene i VG:

LEI: - Ganske mange har ringt meg i dag og spurt hvorfor VG er ute etter meg hele tida, sier Egil «Drillo» Olsen.