-  Kvalmt av Kåfjord

Fotballpresident Sondre Kåfjord får grov kjeft for å sende Asker ned i 1. divisjon. Avsender er trener Roy Tommy Tollefsen i Liungen - klubben som nå kvier seg for å ta over plassen til Asker.

Liungen er Askers naboklubb og rykket ned i 2005. Fjorårets Asker-spiss Kjersti Thun er ansatt som hovedtrener i klubben. Hun er samboer med assistent-trener Roy Tommy Tollefsen med 15 år bak seg i Asker. Thun svarte ikke på Dagbladets henvendelser etter at NFF-styret i går sa endelig nei til Askers håp om Toppserie-spill.

-  Hun nekter å ta telefonen, sier Tollefsen.

Avgående leder for kvinnefotballen Hans Christian Grue bekrefter at Thun tar saken tungt.

-  Dette er tragisk og rart for henne, sier han.

Tror folk går

Tollefsen mener sterkt om NFF-beslutningen.

-  Helt på trynet. Dette hadde aldri skjedd på herresida. Asker hadde blitt blant klubbene med best økonomi i Toppserien. Og det er kvalmt slik Kåfjord gikk ut og sådde håp i forrige uke. Jeg tror endel folk nå går fra damefotballen i protest mot eget forbund, sier han til Dagbladet.

Kåfjord opplever kritikken urettferdig.

-  Jeg uttalte at døra fortsatt sto på gløtt fordi jeg syntes at det som skjedde var så trist. Jeg ville undersøke hundre prosent om det fantes en formell mulighet til å løse dette. Vi har anstrengt oss og jobbet via adminstrasjon og lovkomité, men måtte strekke våpen fordi vi ikke kan overprøve en tingvalgt komité, sier Kåfjord.

-  Om det er å holde for narr, da undres jeg, sier Kåfjord.

Møter i dag

I Liungen er meningene delte om NFFs tilbud om å ta over plassen til Asker. Ifølge Grue vurderer klubben å si nei i sympati med Asker. Hovedstyreleder Lars Birkeland er mindre innstilt på en slik politisk markering.

Spillermøtet og hovedstyremøtet i dag avgjør saken. Liungen søkte dessuten om lisens lenge etter fristen. Med råd fra lovkomiteen valgte NFF-styret å godta dette i går. Det er ikke sikkert at den uavhengige lisensnemnda kommer til samme vurdering. I så fall kan Trondheims-klubben Kattem få tilbud om spill i Toppserien.

GAMMAL MORO: Kjersti Thun (med pannebånd) jubler etter scoring for Asker i fjorårets cupfinale.
REFSES: Fotballpresident Sondre Kåfjord må tåle kjeft etter at Askers degradering nå virker endelig. Kåfjord selv synes kritikken er urettferdig.