Kvarme legger opp neste helg

Flytter tilbake til Spania.

Rosenborg-forsvareren Bjørn Tore Kvarme legger opp som fotballspiller. Han forlater trønderklubben 1. juli.

Kvarme hadde en muntlig avtale med Rosenborg om at han kunne forlate klubben i sommer. Den benytter han seg av.

Dermed blir neste fredags kamp mot Bodø/Glimt forsvarerens siste. Sammen med familien flytter han tilbake til Spania, der han bodde i tre år mens han spilte for Real Sociedad.

- Vi har hatt en drøm om å flytte tilbake til Spania siden vi dro derfra. Vi trivdes fantastisk bra da vi bodde der og ønsker å lære Spania enda bedre å kjenne. Timingen er perfekt siden ungene får starte på skolen fra starten på skoleåret, sier Kvarme til rbk.no.

Opprinnelig sa Kvarme stopp allerede i fjor høst. Rosenborg trengte imidlertid spillere, og Kvarme ble overtalt til å bli.

- Det satt langt inne å fortsette, men Rosenborg hadde mistet flere forsvarsspillere, og klubben fikk bedre tid til å finne erstattere hvis jeg spilte videre. Det har egentlig ligget i kortene hele tiden at jeg ville gi meg til sommeren, sier han.

Kvarme debuterte for Rosenborg i 1991 og fikk en sterk karriere utenlands. Etter spill i Liverpool, Real Sociedad, St. Etienne og Bastia kom han tilbake til Rosenborg i 2005.

Nå har imidlertid 36-åringen gjort sitt på fotballbanen.

Kvarme legger opp neste helg

Fungerende sportslig leder Erik Hoftun sier at han var forberedt på at Kvarme ville legge opp.

- Men det er klart vi synes det er trist at han slutter. Vi mister en stor fotballspiller og et stort menneske. Med sin kvalitet som spiller, treningsiver og gode holdninger er det en spiller vi gjerne skulle hatt med videre, sier Hoftun.

(©NTB)

STOR KARRIERE: Liverpool, Real Sociedad, St. Etienne og Bastia rakk Bjørn Tore Kvarme innom i tillegg til Rosenborg. Her prøver han å stoppe Valencias Fernando Morientes. Nå er det slutt. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
STOR KARRIERE: Liverpool, Real Sociedad, St. Etienne og Bastia rakk Bjørn Tore Kvarme innom i tillegg til Rosenborg. Her prøver han å stoppe Valencias Fernando Morientes. Nå er det slutt. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer