Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvarme og Bjørnebye tar backveien til EM-sluttspillet

Bjørn Tore Kvarme og Stig Inge Bjørnebye er etter det Dagbladet erfarer på full fart inn i den norske EM-troppen. - Vi har fulgt dem nøye og det vi har sett er bra, sier landslagets assistenttrener Harald Aabrekk.

Mangel på sidebacker og det Semb-pålagte kravet om full kvalitetsdekning på samtlige plasser, åpner døra for Kvarme og Bjørnebye. Ifølge Aabrekk er Kvarme bedre og tryggere enn han var da han spilte for Liverpool, mens Bjørnebye er akkurat slik landslagstrenerne kjenner ham.

Roligere

Aabrekk sier om Kvarme:

- I tillegg til tre kamper på video så jeg Bjørn Tore mot Strasbourg borte. Det var tøff motstand, bra tempo og det jeg kaller voksen fotball. Og i forhold til slik vi opplevde ham i Liverpool er han roligere med ballen og flinkere i igangsettelsesfasen.

- I tillegg er han en av de beste backene vi har til å hindre innlegg fra sida.

Og om Bjørnebye:

- Han er som vi kjenner ham - meget god i posisjonspillet og bra offensivt. Det jeg ikke har noen klare referanser på er hvordan Stig Inge er defensivt og under press. For i den kampen jeg så var Brøndby helt overlegne. Men - han virker meget bra.

Sa nei

Stig Inge Bjørnebye sa nei til landslaget fordi han ville prioritere familien. Nå har den situasjonen forandret seg. Og fordi Semb/Aabrekk bruker tid på Brøndby-spilleren kan det bare bety at han er aktuell. Og at han vil spille for Norge.

- Vi har fått signaler på at Stig Inge tenker annerledes nå enn han gjorde for ett år siden, sier Aabrekk.

- Hvis jeg er tatt med i betraktningen som følge av spillet mitt i Brøndby, så stiller jeg meg åpen til spill for Norge, sa Bjørnebye til TV2-sporten i går kveld.

TIL EM? Bjørn Tore Kvarme og Stig Inge Bjørnebye spilte sammen på Liverpool. Nå kan de snart spille sammen på landslaget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media