Kvartfinale, her kommer vi!

Norge gikk videre i VM i dag - uten å spille.

KLARE FOR KVARTEN: De norske iskrigerne flyr høyt om dagen, og i går ble Tyskland ydmyket med utrolige 12-4. I dag ble de klare for kvartfinalen uten å selv være i aksjon, etter at Danmark slo Latvia 2-0. Foto: REUTERS/Petr Josek
KLARE FOR KVARTEN: De norske iskrigerne flyr høyt om dagen, og i går ble Tyskland ydmyket med utrolige 12-4. I dag ble de klare for kvartfinalen uten å selv være i aksjon, etter at Danmark slo Latvia 2-0. Foto: REUTERS/Petr JosekVis mer

Danmark slo Latvia 2-0 i ishockey-VM mandag, og dermed er Norge klar for kvartfinalen i mesterskapet og OL i Sotsji 2014.
Russland blir Norges sannsynlige motstander i kvartfinalen 17. mai, men det er også en mulighet for at det kan bli Sverige. - Det spiller egentlig ikke noen rolle hvem vi møter i kvartfinalen. Vi har dessuten følt oss videre selv om danskene ikke hadde vunnet over Latvia, sa landslagssjef Roy Johansen til NTB. Seieren var Danmarks første i mesterskapet og betyr trolig at laget er sikret eksistens i A-gruppen også i det neste verdensmesterskapet. - Vi må forberede oss til Danmark-kampen som vanlig og går for seier der også, sa Johansen. Norge sikret seg også en plass i OL i og med at kvartfinalen ble sikret. Sveits og Tyskland, som så vidt ligger foran Norge på rankingen, havner begge utenfor kvartfinaleplass slik at Norge og Slovakia passerer dem.

Foran mesterskapet var Norge på niendeplass og Slovakia på tiendeplass. De ni beste rankede etter årets VM er klare for spill i Sotsji. Resten av hockeynasjonene spiller om tre ledige OL-plasser. - Greit å være ferdig med OL-kvalifisering slik at vi kan forberede oss på en skikkelig måte, sa landslagssjefen. - Blir det større rammer økonomisk å jobbe under?

- Vi er blitt lovet mer penger de siste fem årene uten at noe har skjedd, så jeg er lei av å snakke om økonomi. Jeg kan si så mye at vi ikke kommer noe lenger uten mer penger, sa Johansen.

(NTB)