Kvartfinalehåpet ute etter at Norge fikk bank av Danmark

Første tapet for danskene på 13 år.

Danmark - Norge 4-1

(Dagbladet): Det blir ingen VM-kvartfinale på Norge i år. Danmark ble for sterke og dermed har ikke Norge muligheten til å ta igjen Hviterussland som de møter tirsdag.

Norge har ikke tapt en VM-kamp mot Danmark siden 2002 (B-VM), men i Ostrava vant danskene fortjent.

- Det ble mye nesten, sier Roy Johansen til MAX.

Elendig start Norge fikk en verst tenkelige starten på oppgjøret mot naborivalen Danmark. Danskene vant en dropp i offensiv sone og Nicholas Jensen kastet en puck mot det norske målet. Bakerst så Lars Haugen ingenting og pucken gikk i mål. Da var det spilt under to minutter.

Halvannet minutt senere slo Norge tilbake. Mats Rosseli Olsen satte Ken Andre Olimb opp vakkert foran mål og Sverige-proffen satte pucken sikkert i mål.

Men 1. perioden til Norge var ikke på samme nivå som i de to foregående kampene. Danskene var det førende laget. Norge fikk to muligheter i overtall. Mot Slovenia scoret Norge tre overtallsmål, men de to første mot danskene ga ingen uttelling.

Derimot scoret Danmark i sitt første et halvminutt før perioden var over. Nok en gang var det mye trafikk foran Haugen, og Daniel Nielsen puck snek seg inn.

Straffet i undertall Den andre perioden ble ikke noe mer oppløftende for Norge. Nok en gang fikk man muligheten i overtall, men for tredje gang endte målløst for Norge. Da Norges menn sviktet, leverte danskene.

Kristian Forsberg måtte sette seg i fryseboksen etter en veldig tvilsom dommeravgjørelse. Da ble Norge straffet. Alene foran mål sto Frederik Storm og økte ledelsen til 3-1.

- Vi er ikke sultne nok til å vinne nærkampene. Virker som vi ikke er helt på i dag, sa kaptein Ole-Kristian Tollefsen til MAX etter den 2. perioden.

Rokkerte om Norge rokkerte om på rekkene i håp om å redde poeng. Men i stedet for norsk kontring, utnyttet Danmark rommene Norge etterlot seg. Rett at en puck trillet bortover den danske målstreken, satte Danmark sitt fjerde for kvelden etter vakkert angrepsspill.

Med noen minutter igjen tok Norge ut keeper i håp om å ta igjen danskene, men heller ikke da løsnet det for Norge.