- Kvartfinalen er viktigere for Arsenal

Roar Stokke mener Manchester United har overprestert denne sesongen.

PRESTISJEOPPGJØR: Manchester United og Arsenal er begge ute etter å vende en dårlig periode ryggen i morgendagens batalje i FA-cupen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
PRESTISJEOPPGJØR: Manchester United og Arsenal er begge ute etter å vende en dårlig periode ryggen i morgendagens batalje i FA-cupen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): Manchester United og Arsenal møtes til dyst i morgendagens kvartfinale i FA-cupen. Begge lag er inne i en periode hvor formpila peker nedover. Arsenal er ute av Champions League og tapte ligacupfinalen, mens Manchester United har to strake tap i serien.

Fotballkommentatorene Roar Stokke og Kenneth Fredheim er enige i at morgendagens kamp er viktig for begge lag, men kanskje mest viktig for Arsenal.

- Det er masse prestisje i denne kampen. Dette er en kamp som er enda viktigere for Arsenal enn for Manchester United. De har kun to muligheter igjen for å vinne pokaler, sier Stokke.

- Helt åpen kamp. Begge lag fokuserer nok mest på ligaen. Arsenal har hatt en tøff uke. Det gjelder å komme over det som har skjedd, sier Fredheim.

Gullkampen Kvartfinalen er en «teaser» på ligagull-innspurten i Premier League, som mest sannsynlig vil stå mellom disse to lagene.

Eller vil den det?

- Chelsea kan melde seg inn i gullkampen. Fotball er uforutsigbar, mye kan skje. Arsenal er plaget med mye skader, og jeg blir ikke overrasket om United avgir poeng. Jeg holder alle muligheter åpne. Chelsea har mannskap til å vinne resten av kampene, sier Stokke.

- Ikke noe tvil om at de to vil kjempe om gull, men jeg har et Chelsea-lag med selvtillit som en liten outsider. Det er nok ikke noe «mind games» fra Alex Ferguson når han sier det vil stå mellom United og Arsenal, sier Fredheim.

Gode bakover Arsenal har slitt med skader på sentrale spillere som Cesc Fabregas og Robin van Persie denne sesongen, men har likevel klart å kjempe seg tilbake i toppen av tabellen. Manchester United har vært bunnsolide bakover, men har den siste tiden manglet både Rio Ferdinand og Nemanja Vidic i lagoppstillingen. Fraværet kan bety alt i gullstriden.

- United har overprestert litt denne sesongen med tanke på stallen. De har bygd mest på det defensive. Laget er suverene der. Sprekker det opp i forsvaret så går det dårlig. Rio, Vidic og van der Sar er viktige, sier Stokke.

- Forsvarsspillet gjør at United kan vinne serien. I tillegg er Ferguson en manager som ikke lar spillerne sove i timen. Hans enorme erfaring holder spillerne på tå hev hele tiden. Ingen er bedre enn Ferguson til å motivere, sier Fredheim.

Svakhetstegn Det er mange som vil argumentere for at dagens serieleder er en av de svakeste England har sett på mange år. Manchester United har sanket mange poeng, men mange av dem uten å imponere spillemessig. Arsenal fikk som kjent juling av Barcelona i mesterligaen, men er likevel med i gullkampen for fullt. Er dette et svakhetstegn for engelsk fotball?

- Jeg har tidligere sagt at dersom Barcelona og Real Madrid hadde spilt i Premier League, ville de blitt nummer en og to. Barcelona har noen utenomjordiske spillere. Xavi, Iniesta og Messi som er fra en annen planet. Det blir ikke rettferdig å sammenlikne Arsenal med Barcelona, som er verdens klart beste klubblag, sier Stokke.

- Tapet for Barcelona sier mer om Barcelona enn om kvaliteten i Premier League. Det sier hvilket nivå de er på. De er nok verdens mest komplette lag noensinne. De er ubegripelig gode. Alle lag vet hva som venter dem når de møter Barcelona, uten at de klarer å stoppe det, sier Fredheim.