Kvartfinaler, bonuspoeng og ingen dømming på stil, her er ideene til den norske hoppuka

Skal bli unik.

NYE HOP-PLANER: Joachim Hauer (bildet) og resten av de norske hoppgutta skal få et helt nytt konsept når den norske hoppuka starter. 
Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
NYE HOP-PLANER: Joachim Hauer (bildet) og resten av de norske hoppgutta skal få et helt nytt konsept når den norske hoppuka starter. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagssjef Alexander Stöckl er skeptisk til å fjerne stilkarakterene under den norske hoppuka, men åpner for flere av ideene som virkelig vil gi nyvinningen særpreg.

- Det mest spennende er at vi får seks renn på rad i Norge som henger sammen som en cup, nesten uten hviledager. Det blir tøffere enn hoppuka, mener hopptreneren. En rekke ideer er blitt spilt inn. Nå skal Hopp-Norge overbevise mektige Walter Hofer og FIS. Vikersund har foreslått utslagsrunder, hvor hopperne må gjennom kvart-, semi- og finale.

- Det er en bra idé, men man må vurdere om det passer inn i konseptet, om det er gjennomførbart og om FIS vil ha det. Det er uansett veldig spennende. For det første er det noe nytt, for det andre kutter du ned feltet og får se de beste hopperne i verden oftere enn i en vanlig konkurranse. De beste vil være i aksjon minst tre ganger, sier Stöckl til NTB.

Stilpoeng skaper debatt Han er mer skeptisk til å kutte ut stilkarakterer i enkelte renn, som blant annet det avsluttende skiflygingsrennet i Heggenåsen. - Det er jeg litt mer usikker på. Hopp har mye med stil og estetikk å gjøre. Det må man sette pris på i form av karakterer, sier landslagssjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.