Kveldens mål: Å bli kvitt den vonde følelsen

Frank Lampard er lei av semifinaletap.

• Champions League-semifinale direkte 20.45: Liverpool - Chelsea

(Dagbladet.no) Frank Lampard har mistet de to siste Chelsea-kampene på grunn av sykdom i familien. I kveld er viktige Lampard tilbake for Chelsea.

Blåtrøyene skal spille sin fjerde Champions League-semifinale på fem år. Den tredje mot Liverpool. Da blir midtbanesjefen viktig å ha.

- Jeg må si jeg har veldig stor respekt for Frank og det han har gjort for klubben den siste uka, sier manager Avram Grant til Sky Sports.

- Fotball ikke viktigst

Mor Lampard har vært alvorlig syk og Frank har prioritert familien den siste tida, med klubbens velsignelse.

- Det er ikke en lett situasjon å være i, og dere kjenner til den. Noe mer har jeg ikke lyst til å si.

Men selv om Grant føler det blir feil å snakke om sykdomssituasjonen til Lampards mor, snakker han velvillig om det arbeidet spilleren har lagt ned i fraværet. For det er ikke slik at han har ligget på latsida mens de andre har trent.

TILBAKE: Frank Lampard scoret i kvartfinalen mot Fenerbahce. Nå er midtbanesjefen tilbake på banen. Foto: AFP
TILBAKE: Frank Lampard scoret i kvartfinalen mot Fenerbahce. Nå er midtbanesjefen tilbake på banen. Foto: AFP Vis mer

- Han har gitt alt for klubben og trent for seg selv. Jeg ga ham denne friheten for det finnes viktigere ting enn fotball her i livet. Nå er han tilbake og han er klar for spill, sier Grant.

Chelsea-manageren har slitt med skader på sentrale spillere, og gleder seg nå over at det begynner å lysne på sykestua. Det er fortsatt noe usikkerhet rundt Michael Ballack, men han blir trolig klar til kamptroppen.

- Vi har savnet Frank, vi har savnet Ballack og vi har savnet Didier Drogba. Dere så hva som skjedde i fjor da vi manglet bare to spillere. Tenk hva som hadde skjedd om vi måtte klart oss uten Lampard også, sier Grant ifølge The Guardian.

- Den verste følelsen

Frank Lampard stilte naturlig nok ikke gå gårsdagens pressekonferanse, men etter kvartfinaleseieren mot Fenerbahce fortalte han at han er svært revansjesugen.

Han mener at Liverpool nå har stukket nok kjepper i Champions League-hjulene til londonerne.

- Det beste vi kan ta med oss fra de forrige semifinalene er den følelsen det er å tape. Det er den verste følelsen du kan ha, sa han til The Guardian.

Midtbanespilleren legger ikke skjul på at de kampene er noe av det tyngste han har vært med på.

Kveldens mål: Å bli kvitt den vonde følelsen

- Vi har hatt noen skuffende kvelder med landslaget også, men på klubbnivå er disse tapene helt der oppe. Men vi snakker ikke så mye om revansje, for vi må ikke la følelsene ta overhånd. Champions League handler mye om å holde hodet kaldt og være konsentrert i 90 minutter over to kamper, sier Lampard.

Ashley Cole håper kampen på Anfield vil åpne seg opp, siden Liverpool på hjemmebane vil jakte på seier før bortemøtet.

- Det er viktig for oss å få et mål, for de er gode til å forsvare seg. Siden vi spiller der oppe først, kan vi håpe at kampen vil være litt åpen og at vi kan snike oss mellom dem, score og vinne. Når de da kommer til Stamford Bridge skal det bli veldig vanskelig for dem å putte, sier Cole.

Vil gjøre som i kvarten

Også keeper Petr Cech trekker fram viktigheten av å få nettkjenning på Anfield. De tidligere Champions League-kampene mellom de to lagene har vært utrolig jevne, med få mål. I løpet av seks kamper har det bare blitt scoret tre mål.

Da sier det seg selv at et bortemål kan bli en finalebillett verdt.

- Å score på bortebane har vært nøkkelen i Champions League så langt denne sesongen. Det så vi i kvartfinalen. Selv om vi tapte 2-1 mot Fenerbahce i Istanbul, trengte vi bare å scoret ett og holde nullen hjemme, sier Cech til sin egen hjemmeside.

Tsjekkeren er veldig glad for at duellen skal avgjøres i London neste uke. Ingen lag liker å reise til Anfield å spille de avgjørende 90 minuttene der. Bare spør Arsenal-gutta, som spilte fantastisk, men til slutt måtte gi tapt for et heroisk Liverpool-lag som hadde publikum i ryggen og i hvert fall ikke dommeren imot seg.

- Det er helt klart en fordel å spille den siste kampen på Stamford Bridge. Vi har stor tro på at vi endelig skal komme oss til finalen, sier Cech.

• Les også: Såpeopera og stol-lek på Anfield i kveld

FORNØYD SJEF: Avram Grant er fornøyd med den jobben Frank Lampard har gjort i fraværet.
DETTE VIL HAN IKKE HA MER AV: Frank Lampard er lei av å tape semifinaler mot Liverpool.