- Kvelertaket på Roar Strand er fortsatt ikke glemt

RBK-fansen todelt om Andresen-kjøp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Martin Andresens navn har vært nevnt som en del av en byttehandel  mellom Rosenborg og Brann. Landslagskapteinens kontrakt går ut etter sesongen, og forhandlingene om en ny har ikke gitt resultater.

Martin Andresen


Født:
02.02.1977

Høyde: 180

Vekt: 80

A-landskamper / mål: 32 (3)

U21-landskamper / mål: 24 (4)

Tidligere klubber:

1995-1996 Moss 45 (11)

1997-1998 Viking 26 (8) 

1998-1999 Stabæk 45 (16)  

1999-2000 Wimbledon 14 (1)

2000-2001 Molde (lån) 9 (1) 

2001-2004 Stabæk 87 (16) 

2004-2005 Blackburn (lån) 11 (0)

I dag bekrefter RBK overfor Nettavisen at Andresen er en spiller trønderne ønsker seg. Samtidig avviser Brann at Andresen blir RBK-spiller, så lenge klubben kjemper om tippeligagull, skriver Bergens Tidende.

I trøndernes supporterleir er stemningen for Martin Andresen i RBK-drakt todelt, ifølge Kjernens talsmann, Bjørn Lyngen.

- Han er jo landslagskaptein, og jeg personlig ville ikke hatt noen sorgreaksjon hvis han kom til klubben. Vi er jo alltid interessert i gode spillere, men mange vil heller satse på Tettey, sier Lyngen til Dagbladet.no

Oktoberkvelden på Lerkendal i 2001 er fortsatt ikke glemt i Trondheim. Som Stabæk-spiller tok Martin Andresen kvelertak på Roar Strand - som fikk gult kort (!) for hendelsen, før han sparket ballen rett i skrittet på Bent Skammelsrud.

Etterpå kritiserte Andresen trøndernes måte å spille fotball på. Stabæk vant kampen 1-0.

- Det er mange sterke meninger om Martin Andresen blant RBK-supporterne, og mange har fortsatt ikke glemt kvelertaket på Roar Strand. Noen vil ha ham, mens andre vil ikke se ham her. Det virker som om det er delt på midten, sier Lyngen, som mener en Andresen-overgang ikke på langt nær er så kontroversielt som da RBK hentet Steffen Iversen fra Vålerenga i 2005.

Lyngen er mer skeptisk til at Yssouf Kone skal forlate Lerkendal.

LERKENDAL 2001: Kampen der Martin Andresen først tar kvelertak på Roar Strand, før han skyter ballen rett i skrittet på Bent Skammelsrud. Etterpå kritiserte han trøndernes måte å spille fotball på. Foto: Tom Østhuus, Dagbladet
LERKENDAL 2001: Kampen der Martin Andresen først tar kvelertak på Roar Strand, før han skyter ballen rett i skrittet på Bent Skammelsrud. Etterpå kritiserte han trøndernes måte å spille fotball på. Foto: Tom Østhuus, Dagbladet Vis mer

- Han er en knakende fin fyr, og det eneste spissalternativet vi har. Han er en god spiller, men lider veldig under at det er direkte ulogisk å vrake Steffen Iversen. Dessuten er han viktig sosialt, som tolk for de andre utlendingene vi har, sier Lyngen.

I Bergen er det stor skepsis til at lagets midtbanemotor bytter hjemmebane.

- Det bør ikke skje. For det første trenger vi ikke en ny spiss, og for det andre er Martin Andresen veldig viktig for oss, sier leder i Bataljonen, Henk Ekerhovd til Dagbladet.no

- Kvelertaket på Roar Strand er fortsatt ikke glemt
KAN BLI BOSMAN-SPILLER: Martin Andresen er kontraktsløs etter årets sesong.
KJERNEN TODELT: Bjørn Lyng i Kjernen sier at RBK-supporterne er todelt med tanke på å se Martin Andresen i RBK-drakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer