Håndball-VM

«Kvestet»: - Jævla vondt

- Oi, oi, oi! De kvester ham jo.

KVESTET: Magnus Abelvik Rød i situasjonen hvor han ble skvist mellom to nederlandske forsvarer som begge taklet ham samtidig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KVESTET: Magnus Abelvik Rød i situasjonen hvor han ble skvist mellom to nederlandske forsvarer som begge taklet ham samtidig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

KRAKÓW (Dagbladet): Det utbasunerte Viaplay-kommentator Daniel Høglund under første omgang mellom Norge og Nederland tirsdag.

Magnus Abelvik Rød prøvde seg på et gjennombrudd i angrep, men endte på brutalt vis som pålegget i en nederlandsk sandwich av to hardtslående forsvarsspillere.

Norges viktige bakspiller ble liggende flere sekunder på gulvet, holdt seg tydelig til siden og skar grimaser da han reiste seg opp.

- Jeg fikk så jævla vondt i hofta da han kom inn fra sida, forklarer Abelvik Rød til Dagbladet, og påpeker at det går fint etter kampen.

Det viste han også i form av handling da han kom inn på slutten og avgjorde med den matchavgjørende scoringen.

Aggressive

Det skjedde etter at han satt mye på benken gjennom andre omgang. Før hvilen slet han mot et Nederland-lag som gikk hardt til verks i duellene mot det mange mener var Norges beste spiller de to første kampene.

På kommentatorplass i Viaplay ble det flere ganger påpekt at de nederlandske forsvarerne både var godt forberedt, men også var fysisk tøffe i møtet med 25-åringen.

- Det er sånn det er. De spiller sånn. De spiller aggressiv. De får også lov å gjøre det i dag, selv om de får noen tominuttere. Vi greier ikke straffe dem i overtallssituasjonene. I andre omgang greier vi å stå imot det bedre, sier Abelvik Rød selv.

RUSSEN SKAPTE TRØBBEL: Et lokalt håndballag måtte avlyse en hjemmekamp, etter at gulvet var for glatt til å spille på. Årsaken var noe litt utenom det vanlige. Video: Privat. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Dagbladet spurte Rød om det at Nederland fikk lov til å spille tøft spilte inn på at Norge slet flere mål bak i første omgang.

- Det blir en følgeeffekt, og så kontrer de ekstremt mye. Vi gjør ikke de avtalene vi har før kampen. Da blir man demotivert og litt hengende, men vi greier å snu det bra i andre omgang, svarer Rød.

- Forbannet

Han var derimot glad for å kunne revansjere seg på slutten. På spørsmål om han ble forbannet av å sitte store deler av andre omgang på benken svarer han:

- Jeg er alltid forbanna når jeg ikke har like dager som tidligere, men jeg syns Jonas tar det bra og gir meg muligheten til å rette det opp igjen. Det viktigste er at vi vinner. Det handler om mental styrke i dag. Det syns jeg hele laget viser ved at vi greier å snu det. Fra å ligge under med fire snur vi kampen til vår favør, avslutter han.

- Han har ikke sin beste kamp, men han scorer de to siste. Nå har vi tre av tre og skal videre, sier Sander Sagosen.

Onsdag reiser den norske troppen fra Kraków til Katowice hvor de skal spille tre kamper i hovedrunden. Der venter Tyskland, Serbia og Qatar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer