Kvestet og knust

MOLDE (Dagbladet): Molde - Sogndal 3-2. Sogndals spisstallent Tommy Øren (20) er ute for resten av sesongen etter å ha blitt tacklet rått bakfra av Odd Inge Olsen. - Dette er straffen for å spille for en liten klubb, sier 20-åringen fra sykesenga i Molde.

- Jeg har en følelse av at vi får mere juling fordi vi er unge spillere i Sogndal som ypper oss mot de etablerte. De skal ta oss hardt når de ikke kan gjøre det på andre måter, sier en skuffet Øren fra sjukesenga.

Deppa Olsen

I går morges fikk han besøk av tackleren Odd Inge Olsen på fylkessykehuset i Molde.

- Han ba om unnskyldning og var oppriktig lei seg. Jeg tror ikke han tacklet meg bevisst for å skade meg. Men det blir for idiotisk i forhold til regelverket og konsekvenser at han spiller for Molde søndag i Skien, mens jeg er ute av spill for resten av sesongen, sier Øren som mener at Olsen i det minste burde fått rødt kort.

- Jeg vet ikke hvor jeg traff med tacklingen. Selvsagt gikk jeg inn i tacklingen for å nå ballen, men alt gikk het galt, sier en oppriktig trist Olsen.

- Bruddet i leggbeinet er faktisk det problemet som løses raskest. Det verste er de to skruene som er montert inn for å få ankelen i orden. Jeg får ikke tråkke på foten før om to måneder, sier Øren.

20-åringen er verdsatt til 50 millioner kroner av Sogndal. Flere utenlandske klubber har jaktet på spisstallentet. Nå er han bare opptatt av å komme tilbake på banen igjen.

- Jeg tror ikke dette vil sette meg tilbake som fotballspiller. I Sogndal er det et godt støtteapparat som bidrar til at jeg kommer tilbake så snart det er mulig, sier Øren som reiser hjem til Sogndal i dag og sitter på tribunen når Sogndal møter Rosenborg søndag.

- Grusomt

Olsen kom i ekspressfart da han satte inn tacklingen bakfra med knottene først, trolig med et håp om å treffe ballen.

- Det mest grusomme jeg har sett på en fotballbane, fastslo Sogndal-trener Torbjørn Glomnes like etter kampen. Etter å ha fått den verst tenkelige beskjeden fra sykehuset seint på 16. mai-kvelden sto han fast ved uttalelsen.

Nå krever Glomnes og hele Sogndal at de avslørende TV-bildene etter slike episoder skal gi synderne karantene selv om dommerne bare gir gult kort.

- Dette har både UEFA og England innført. I Norge er det ikke vanlig. Bruk videobildene og gi Olsen karantene. Både linjemann og dommer gjorde en total feilvurdering av situasjonen, sier Glomnes.

Sogndals nestleder Rolf Navarsete er sjokkert av TV-bildene fra Molde:

- Tacklingen grenset til det kriminelle. Slike episoder kan vi ikke ha på fotballbaner. Olsen burde ha blitt utestengt i minst et halvt år for dette. Helst like lenge som Øren går skadet, sier Navarsete.

- Etablerte tippeligalag med medaljeambisjoner godtar ikke å bli rundspilt av våre guttunger. Derfor tar de igjen som de gjør, sier Sogndals nestleder.

UT PÅ BÅRE:</B> Tommy Øren på vei inn i ambulansen.