Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kviet seg for å satse på 200 meter

- Håper det er historie nå, sier treneren.

(Dagbladet.no): I går kvalifiserte Alexander Dale Oen (22) seg for internasjonal semifinale på 200 meter bryst for første gang.

Deretter karret han seg videre til kveldens finale med tida 2.10,08 - den femte beste tida i verden noensinne og 1,9 sekunder foran hans og Nordens gamle rekord.

Men gjennombruddet i denne svømmedisiplinen er ingen sjølfølge. Lenge kviet Øygarden-gutten seg for å satse skikkelig på distansen.

- Måtte lokkes litt

Faktisk måtte trenerne hans lenge overtale ham til å tro at potensialet hans er like stort på 200 meter bryst som på hovedøvelsen 100 meter bryst.

- Tidligere har ikke Alex hatt så veldig lyst til å satse like mye på 200 meter. Vi har måttet lokke ham litt, fordi vi har sett potensialet hans. Det er like stort på 200 meter som på 100 meter, sier trener Petter Løvberg til Dagbladet.no.

Vendepunktet kom under fjorsommerens NM i Namsos, hvor Oen svømte inn til 2.11,98, som altså var nordisk rekord inntil i går.

Tankevekkeren i Namsos

I VERDENSKLASSE: Alexander Dale Oen (i bakgrunnen) ble riktignok slått av franske Hugues Duboscq, men presterte likevel en tid i verdensklasse på 200 meter bryst i går. Foto: MICHAEL SOHN/AP/SCANPIX
I VERDENSKLASSE: Alexander Dale Oen (i bakgrunnen) ble riktignok slått av franske Hugues Duboscq, men presterte likevel en tid i verdensklasse på 200 meter bryst i går. Foto: MICHAEL SOHN/AP/SCANPIX Vis mer

- Der opplevde Alex at han også kunne kjempe i toppen på 200 meter. Før dette lå fokuset på 100-meteren, forteller Løvberg.

Men i og med gårsdagens knallresultat og dagens finale, håper han hovedpersonen er endelig overbevist.

- Han har kviet seg litt for å satse like hardt på 200 meter, men nå håper vi det er historie, sier en imponert trener, som er optimist foran finalen.

- Jeg tror ikke Alex vil gi ved dørene der.

image: Kviet seg for å satse på 200 meter
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media