Kvinne (25) skutt og drept under VM-feiring i Bogotá

Ble skutt under feiringen av Colombias avansement til kvartfinalen,

En 25 år gammel kvinne døde lørdag etter å ha blitt skutt under feiringen av Colombias avansement til kvartfinalen i fotball-VM.

Myndighetene i Bogotá opplyste natt til søndag norsk tid at noen feiret 2-0-seieren over Uruguay med å skyte i været, med det resultat at 25-åringen ble drept og en annen person i Bosa, sør i den colombianske hovedstaden, ble skadd.

Senere viste politiets etterforskning at kvinnen ble skutt med hensikt, og at ytterligere fem personer ble skadd i skyteepisoden.

- En mann på motorsykkel åpnet skudd mot tre personer, opplyste fungerende borgermester Ricardo Bonilla på en pressekonferanse søndag morgen norsk tid.

- La oss ikke forvandle gleden over denne seieren til tårer. La oss feire med forsiktighet, skrev politimester Rodolfo Palominos på Twitter etter at hendelsen ble kjent.

Da Colombia slo Hellas tidligere i VM, endte feiringene med ni døde mennesker. Dødsfallene skjedde til tross for Colombias forbud mot alkoholsalg og styrkede tilstedeværelse av politifolk under VM-kampene.

(NTB)