Kvinne banket mann

Det er ikke lett å være mann i dag. Nå får han også bank i bokseringen. Den 36-årige Margaret McGregor hamret i fire runder løs på sin mannlige motstander Loi Chow - og vant! Dermed har nok en mannsbastion falt.

I boksehistoriens første kjønnskamp var det det sterkeste kjønn som gikk seirende ut.

- Det er som om en stor drøm nettopp er gått i oppfyllelse. Det er den største dagen i mitt liv, jublet McGregor etter matchen.

34-årige Loi Chow ante uråd allerede før kampstart:

- Jeg blir uansett taperen. For vinner jeg, vil man bare ryste på hodet og si: Du bokset jo mot en kvinne. Taper jeg, vil alle le av meg, sa Loi Chow.

Legesjekk

Margaret McGregor vant hver eneste av de fire rundene. Poengtildelingen fra dommere var fortjent 40-36 til kvinnen fra alle tre dommere.

Kanadiske Loi Chow arbeider som jockey ved siden av bokseringen. Han hadde før kampen problemer med blodtrykket, og klarte legesjekken bare på andre forsøk.

Men det var hans mangel på evner i bokseringen som kostet ham seieren.

36 år gamle McGregor tok kommandoen med en gang mot defensive Chow, og midtveis i 4. runde reiste publikum seg og ropte «Margaret! Margaret!».

Dårlig merittliste

Da promotoren Bob Jarvis prøvde å unnskylde Chow med å henvise til det høye blodtrykket, svarte McGregor kontant:

- Ikke vær så hard mot ham. Han er en mann av sin verden.

Chow hadde vært i en boksering to ganger før møtet med den tidligere kickbokseren og sto med like mange tap. Han ble hentet inn da McGregors opprinnelige motstander trakk seg.

KJØNNSKAMP: Margaret McGregor styrte begivenhetene mot Loi Chow fra første til siste slag.