Kvinne-EM gir million-underskudd

Sommerens EM-sluttspill for fotballjentene koster Norges Fotballforbund (NFF) mellom én og 1,5 millioner kroner. Sluttspillet gir oss et millionunderskudd, sier Svein Rustad i NFF til Dagbladet.

Men underskudd til tross - nye EM-bonuser for jentene er forhandlet fram av spillerorganisasjonen NISO. De er større enn de var i forrige europamesterskap, men litt mindre enn i Sydney-OL hvor Norge tok gull etter finaleseier over USA.

- Da fikk laget 600000 kroner på deling, i tillegg til kampbonusene. I EM-sluttspillet i Tyskland 23. juni til 7. juli får jentene 4000 kroner per seier pluss 500000 på deling hvis de tar gull. Det vil si maksimum 45000 kroner på hver spiller, sier Svein Rustad.

I tillegg får jentene 38 kroner i dagpenger fra NFF.

- Dagpengene er de samme, uansett om vi spiller OL, VM, EM eller privatlandskamper. De holder akkurat til en cola, sier Gøril Kringen, landslagskaptein og med i spillerutvalget sammen med Hege Riise, Monica Knudsen og Anne Tønnessen.

I privatlandskamper, som den mot Sverige sist søndag i Sandnes (norsk 3- 1-seier), var det ingen seiersbonus.

- I privatlandskamper får vi dekket tapt arbeidsfortjeneste, dagpenger på 38 kroner samt reise og opphold. Men vi tjener ikke noe på den jobben vi gjør, sier Gøril Kringen.

Før EM-avreisen 23. juni skal fotballjentene teste formen mot Canada med Even Pellerud som sjef på Hønefoss 19. juni. De tre første EM-kampene er mot Frankrike i Ulm 25. juni, Italia i Reutlingen 28. juni og Danmark i Aalen 1. juli. Den andre EM-gruppa består av Tyskland, Sverige, Russland og England. Semifinalene går i Ulm 4. juli, EM-finalen samme sted 7. juli.